BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > “41 BESMELE SERGİSİ” GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak adına hayat boyu öğrenme ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) açtığı sergilerle de göz dolduruyor.

BUSMEK hüsn-i hat usta öğretici ve öğrencilerinin titiz çalışmalarıyla vücuda getirdiği sergi Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunuldu.  Türk İslam Sanatlarından hüsn-i hat sanatının muhtelif yazı çeşitlerinden oluşan 41 Besmele Sergisi açılışını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman,  Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur ÇAKIR, BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda ve usta öğreticilerimiz birlikte gerçekleştirdiler.

Serginin açılış konuşmasında Köse: “Öncelikle böylesine özel bir serginin açılışında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada Belediyemizin destekleriyle ve BUSMEK’in bir yıl boyunca icra edilen çalışmalar neticesinde ortaya çıkan 41 Besmele Sergisi açılışındayız. Türk İslam Sanatlarında 2017-2018 eğitim döneminde hat, tezhip, ebru branşlarında toplamda 13 grupta 305 kursiyer ile eğitim öğretimler sürdürülmektedir. Vatandaşlarımız tarafından bu sanatlarımıza olan ilgi alaka bizleri de mutlu etmektedir. Bu sergiye katkı sağlayan tüm yönetici, öğretici ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Sergide,  Hattat Kasım Kara, Hattat Özay Altın, Ebru sanatçımız Elif Aydın, Nahhat Ali Mutlu, Müzehhibe Müzeyyen Topal, Müzehhip Muammer Çelik, Hattat Elif Gürkan Yeşilırmak ve öğrencilerinin eserleri bulunuyor.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki 41 Besmele Sergisi 9 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecektir.

Yayın Tarihi: 6 Aralık 2017 Saat: 5:21