BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle BUSMEK öğretmenleri, çalışanları ve kursiyerlerinin  kadınlar günü çiçeklerle kutlandı.

BUSMEK’te her yıl geleneksel hale gelen 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlandı. Tüm kadın personele ve kursiyerlere kırmızı gül dağıtıldı. Kursiyerler bu zarif kutlama için ve kendilerine sunulan ücretsiz eğitimler için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve BUSMEK’e teşekkürlerini ilettiler.

Ayrıca  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Kadın, hak ve adalet’ konulu panel, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda yapıldı. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan kamu spotunun gösterimiyle başlayan panele BUSMEK öğretmenleri ve kursiyerleri de katılım gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, programın açılışında yaptığı konuşmada, kadınların toplumun en önemli üyeleri olduğunu söyledi. Kadınların, her alanda, her meslek gruplarında önemli görevleri başarıyla yürüttüklerini belirten Aktaş, hem eş, hem anne olan kadınların özel ve değerli olduğunu kaydetti. Panelde de Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Avukat Nevin Palacıoğlu Canbaz ve İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, kendi mesleki yaşamlarından örnekler vererek kadının toplumdaki yeri ile ilgili anekdotlar paylaştı, hakları konusunda kadınları bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 9 Mart 2018 Saat: 2:22