BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > 8 SAATLİK EĞİTİMLERLE MUTFAĞINIZA LEZZET KATIN


BUSMEK’in yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında bu yıl yeni başlattığı 8 saatlik eğitim programları, çalışma hayatında vakit darlığı çeken Bursalıların yeni adresi oluyor. Mutfağına yeni tatlar katmak isteyenlere özel hazırlanan programlarla son yıllarda en çok ilgi gören lezzetlerin eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerden ilki olan “Çikolata Yapımı ve Sunumu” programında, Çikolata Eritme, Truff Yapımı, İç Dolgu Çikolata Yapımı, Ganaj Çikolata Yapımı, Beyoğlu Çikolatası, Spesiyal Çikolata Yapımı başlıkları altında eğitimler verilecek.

DSC_0743

ÇİKOLATA YAPIMI VE SUNUMU

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ…

EĞİTİM İÇERİĞİ

Kursiyerlere; çikolataların özellikleri, hangi ürünlerde kullanılabileceği, farklı ürünlere nasıl uygulanabileceği bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir programdır.

TANIMLAR

Çikolata : Tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecek. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındıkk ve süt de katılır. Çikolata kalori değeri yüksek, enerji veren bir yiyecektir.

Bitter çikolata: Bileşiminde en az %18 kakao yağı ve en az %14 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %35 toplam kakao kuru maddesi içeren çikolatadır.

Sütlü çikolata: Bileşiminde en az %2,5 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %25 toplam kakao kuru maddesi içeren, ayrıca en az %14 süt kuru maddesi ve en az %3,5 süt yağından oluşan, kakao yağı ve süt yağı toplam miktarı ise en az %25 olan çikolatadır.

Beyaz çikolata: Bileşiminde en az %20 kakao yağı ve en az %14 süt kuru maddesi içeren ve en az %3,5’i süt yağı olan çikolatadır.

Dolgulu çikolata: Dış kısmı toplam ürün ağırlığının en az %25’ini içeren, bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata ve beyaz çikolatalardan birinden oluşan dolgulu çikolatadır.

Ganaj : Pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır.

Trüf : Şekli itibariyle domalan mantarını andıran, içi ganaj, dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerlemedir.

KAZANILACAK YETKİNLİKLER

Program, kursiyerlerin mutfak kültür ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır.

DERS PROGRAMI

Başlangıç Tarihi : 26.12.2014

Bitiş Tarihi : 26.12.2014

Ders Günleri : Cuma

Ders Saati : 09:00 – 16:00 ( 8 saat )

Program Türü : Katılım Belgeli

KURSİYER ŞARTLARI

  • Sınıf minimum 15 maximum 25 kursiyerden oluşmalıdır.
  • Malzeme ücretleri kursiyerlerden öğretmen tarafından toplanmalıdır.
  • Kurs tek gün olacaktır.
  • Ders günü sonunda kursiyerlere eğitime katıldıklarına ilişkin KATILIM BELGESİ verilecektir.
  • Toplamda kurs süresi 1 gün 8 saattir.

MUTFAKTA KULLANILACAK MALZEMELER

  • Çikolata Keski
  • Çikolata Kalıbı
  • Transfer Kağıdı
  • Truff Kabı
  • Temperleme makinası
  • Busmek baskılı Ambalajlar
  • Busmek baskılı kalıplar

 

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

 

Yayın Tarihi: 17 Aralık 2014 Saat: 10:43