BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > ABDURRAHMAN DİLİPAK “TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?” DEDİ

‘İncirli Kültür Sohbetleri’nin konuğu olan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, okurlarıyla bir araya geldiği programda gündemi değerlendirdi.Türkiye Nereye Gidiyor? konulu söyleşiyle Bursalılarla buluşan Dilipak, Türkiye’nin kendi içindeki ve bölgesindeki sorunları ancak milletçe ortak hareket ederek çözebileceğini söyledi.

DSC_0082

Ülkenin en sıcak gündeminin seçim olduğunu, bunun dışında terör, Suriye ve Yemen’deki gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan etkilediğini ifade eden Dilipak, “Her şeyi Ankara’dan, hükümetten beklememek lazım. Kendimizin de bulunduğumuz yerlerde yapacak birçok işlerimiz var. Eğer hep birden milletçe sorumluluklarımıza sahip çıkacak olursak, bu sorunların üstesinden daha kolay geliriz. Kederlerimizi paylaşacağız ki azalsın diye, mutluluklarımız paylaşacağız ki çoğalsın diye…” şeklinde konuştu.

Dilipak, ülkede yaşayan herkesin bir “gelecek umudu” olması gerektiğine işaret ederek, “Aslında Türkiye’nin bir yere gittiği yok. ‘Siz nereye gidiyorsunuz?’, cevabını arayan asıl soru budur. Ya da ‘Siz bu ülkeyi nereye götürmek istiyorsunuz?’, buna bir karar vermeniz lazım. Kendimize tarihten bir kök bulmamız gerekiyor. Bir gelecek umudumuz olması gerekiyor” diye konuştu.

Okurlarının sorularını da cevaplayan Dilipak’a söyleşinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından Yeşil Türbe çinisi hediye edildi.

“Çanakkale Sergisi”

Kocaeli Belediyesinden sanatçı desteği ile açılan Çanakkale 100. Yıl sergisi Bursa Bab-ı NuGelenekli sanatlar atölyesinin üye sanatçılarının da katkıları ile duvarları süslüyor. İncirli Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam eden eserler sanatseverlerin de beğenisini topluyor.

DSC_0122

DSC_0106