BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > AİLE İÇİ ŞİDDETE “KIRMIZI IŞIK”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) ve Bursa Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aile İçi Şiddet” seminerleri halkı bilinçlendiriyor.

_DSC0063

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uzman Eğitmen Elif Mete’nin sunumuyla gerçekleştirilen seminerlerde şiddet türleri, şiddet uygulayan hakkında verilen tedbir kararları, şiddetin belli başlı sebepleri ve aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkisi başlıklı konular bayanlara aktarılıyor.

Şiddeti gören insanların fiziksel, duygusal ve düşünsel yönden sorunlar yaşayarak yardım almaya ihtiyaç duyduklarını söyleyen Elif Mete, “Aile içinde kadına yönelik şiddetin her yaştan, her öğrenim düzeyinden,  bekar, boşanmış, evli, her ülkeden kadının gerçeğidir” dedi.

Bursa ve Adana’nın pilot şehir olarak seçilip panik buton uygulamasının devam ettiğini söyleyen Mete, 2015 yılında 45 kişide panik butonunu kullanarak ilgili birimlere ulaşabildiğini anlattı.

İki hafta boyunca tüm BUSMEK kurs merkezlerinde düzenlenen “Aile İçi Şiddet” seminerlerinin son durağı Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi oldu. Seminer sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Uzman Eğitmen Elif Mete’ye şiddete karşı halkı bilinçlendiren özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek Yeşil Türbe figürlü çini hediye etti.

_DSC0072 _DSC0069 _DSC0055 _DSC0048

IMG_1904