ANASAYFA > Haberler > ALACAHIRKA’DA TEOG ETÜTLERİNE YOĞUN İLGİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı Kent Bursa’ hedefiyle hizmete açılan “Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi” faaliyetlerine devam ediyor. Bilgilendirici eğitimler ve seminerlerin yanı sıra BUSMEK eğitmenleri tarafından TEOG etütlerinin verildiği merkez yoğun ilgi görüyor.

DSC_0672

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Alacahırka Mahallesi’ne kazandırılan tarihi ‘dul hane’ binası, Alacahırka Çocuk Merkezi olarak bölgede yaşayan gençlerin geleceğinin sağlam temellerle kurulmasına yardımcı oluyor. Merkezde, bilgilendirici eğitim ve seminerlerin yanı sıra BUSMEK eğitmenlerinin verdiği TEOG etüt dersleriyle Osmangazi ve Yıldırım çevre halkı, çocuk ve ailelerine yönelik hizmetler sunuluyor.

Bursa’yı tüm değerleriyle geleceğe taşımayı ilke edinen Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı kent için sağlıklı toplumu oluşturma amacıyla oluşturduğu merkezde, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde belirlenmiş dezavantajlı toplamda 21 ilköğretim okulunda eğitim gören çocuklar ile çevre halkına yönelik bilgilendirici seminerler, 5. , 6. , 7. ve 8. sınıflara yönelik etüt derslerinin (TEOG sınavına hazırlık fen, Türkçe, İngilizce, matematik ve din kültürü) yanı sıra; kaligrafi, speaking (konuşma), drama, sinema, tiyatro, halk oyunları, müzik gibi sosyal ve kültürel faaliyetler de mevcut. Merkezde Çalgıcı Mektebi’nin alt çocuk grubu ve gençlik gruplarının oluşturulması amacıyla yapılan müzik sınıfı da çocuklar ve gençlerden oldukça ilgi görüyor.

“TEOG etütleriyle, okula takviye”

Sabah ve öğlen grubu olarak eğitimlere katılan İlköğretim 5. , 6. , 7. ve 8. sınıf  öğrencileri, okuldan sonra merkeze gelerek TEOG dersleriyle sınavlara hazırlanıyor. BUSMEK eğitmenlerinin verdiği eğitimlerle okula takviye olarak etütlere katılan öğrenciler bu sayede bilgilerini tazeleme fırsatı buluyor. Açıldığından bu yana merkezde 300 kişi ücretsiz eğitimlerden ve sosyal aktivitelerden faydalanırken, talepler yoğun bir şekilde devam ediyor.

Oldukça ilgi gören TEOG etütleri Alacahırka Çocuk Merkezi’nin yanı sıra Sosyal Yaşam Merkezi ve Hürriyet Çocuk Merkezlerinde de devam ediyor.

DSC_0825DSC_0798

DSC_0757 DSC_0753 DSC_0710 DSC_0704 DSC_0678