ANASAYFA > Haberler > ANA KUCAĞI’NDA KARNE COŞKUSU
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla hizmete aldığı Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde karne coşkusu yaşandı. Hamitler Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi’ndeki minikler ilk karnelerini Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın elinden aldı.
Yeni neslin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi amacıyla, lise ve üniversiteye hazırlık kursları, üniversite öğrencileri için gençlik merkezleri, gençleri kitap ve rahat bir çalışma ortamıyla buluşturan millet kıraathaneleri gibi projelere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimin ilk basamağı olan Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde ilk dönem karne heyecanı ile sona erdi. Eylül – Aralık arasında yüz yüze, Aralık – Ocak arasında online ve 4 Ocak’tan itibaren tekrar yüz yüze eğitimin uygulandığı 9 Ana Kucağı’ndaki 630 öğrenci karnelerine kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da beraberindeki Bursa Milletvekilimiz Emine Yavuz Gözgeç ile birlikte Hamitler Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezindeki çocukların karne heyecanına ortak oldu. Miniklerle sohbet eden Başkanımız Aktaş, çocukların karnelerini de Milletvekilimiz Gözgeç ile birlikte dağıttı. Çocuklara karnelerinin yanı sına, BUSMEK öğretmenlerinin ördüğü atkı bere takımları ve C vitamini destek paketleri verildi.
Çocukların karne sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Vatan ve Orhangazi’nin de eklenmesi Ana Kucağı sayısının 9’a çıktığını, yıl sonuna kadar 15 merkezi Bursa’ya kazandırmak istediklerini söyledi. Hiçbir anaokulu ve kreşin anne sıcaklığını veremeyeceğini hatırlatan Başkanımız Aktaş, “Ama biz Ana Kucağı’nda çocuklarımıza annelerinin yakınlığını ve sıcaklığını göstermeye çalışıyoruz. Rakamlar da düşmeye başladı. Temennimiz inşallah herhangi bir sıkıntı olmadan ikinci yarıyılda yüz yüze olmak kaydıyla senenin sonuna kadar çocuklarımıza eğitim vermek, onları geleceğe hazırlamak. Bugün aynı zamanda karne tatili dolayısıyla çocuklarımıza çeşitli hediyeler ve bağışıklıklarını güçlendirmek için de C vitamini destek paketleri verdik. Ben çocuklarını bize emanet ettikleri için tüm anne babalara teşekkür ediyorum. Ana Kucağı güçlenerek büyümeye devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Yayın Tarihi: 22 Ocak 2021 Saat: 3:22
UCİM’DEN BADEM’E ZİYARET ( 3 Mart 2021 Saat: 2:25 )
10. ANA KUCAĞI MERKEZİ YENİŞEHİR’E ( 22 Şubat 2021 Saat: 4:03 )
ANA KUCAĞI ÖĞRETMENLERİ 2. DÖNEME HAZIR ( 10 Şubat 2021 Saat: 1:26 )
BUSMEK’E ANLAMLI ZİYARET ( 5 Şubat 2021 Saat: 3:36 )
TARİHİ YALI, ANA KUCAĞI’NA HAZIRLANIYOR ( 1 Şubat 2021 Saat: 10:40 )
BUSMEK’TE 2. DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR ( 31 Ocak 2021 Saat: 1:12 )
ANA KUCAĞI’NDA KARNE COŞKUSU ( 22 Ocak 2021 Saat: 3:22 )
RİSKLİ BİNA, YERİNİ BUSMEK’E BIRAKIYOR ( 12 Ocak 2021 Saat: 2:08 )
BAŞKANIMIZDAN YKS ÖĞRENCİLERİMİZE TAVSİYELER ( 7 Ocak 2021 Saat: 1:11 )
ANA KUCAĞI ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA ( 5 Ocak 2021 Saat: 1:05 )
KARANTİNADA BADEM YANINIZDA ( 3 Aralık 2020 Saat: 12:39 )
ANA KUCAĞI İLÇELERİMİZE YAYILIYOR ( 19 Kasım 2020 Saat: 2:48 )
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ BAŞLIYOR ( 18 Kasım 2020 Saat: 8:59 )
ANA KUCAĞI BURSA’YI SARIYOR ( 19 Ekim 2020 Saat: 5:15 )
BADEM PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI ( 9 Ekim 2020 Saat: 4:51 )
BUSMEK KURS MERKEZLERİ EĞİTİME HAZIR ( 24 Eylül 2020 Saat: 4:52 )
ANA KUCAĞI’NDA EĞİTİM TATLI BAŞLADI ( 21 Eylül 2020 Saat: 4:20 )
ANA KUCAĞI’NDA EĞİTİM BAŞLIYOR ( 18 Eylül 2020 Saat: 5:02 )
YKS EĞİTİMLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM ( 17 Eylül 2020 Saat: 1:09 )
BUSMEK’TEN ONLINE DERSHANE ( 4 Eylül 2020 Saat: 11:37 )