ANASAYFA > Haberler > “AŞK-I DERUN” SANATSEVERLE BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları(BUSMEK) Merinos Kurs Merkezi kursiyerlerinin, tezhip öğretmeni Şeyma Numanoğlu’nun eğitmenliğinde yaptıkları “Aşk-ı Derûn” adlı tezhip çalışmaları Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı.

Merinos Kurs Merkezi Tezhip branşı ihtisas grubu öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden nadide eserler izlenime sunuldu. Sergide Tezhip sevdalısı 8 kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftası dolayısıyla yaptıkları çalışmaları Bursalıların beğenisine sunuldu. Halkar, Tarama ve Klasik Tezhip tekniklerinin kullanıldığı toplam otuz altı eserin yer aldığı ve BUSMEK öğretmeni Şeyma Numanoğlu ile yedi öğrencisinin bir senelik gayretleri neticesinde oluştu. Sergideki eserlerde kullanılan malzemeler altın, guaj boya ve el yapımı kağıtlardır.

Açılış, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Numan Şeker, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, BUSMEK Yöneticileri ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Numan Şeker: “Öncelikle böylesine özel bir serginin açılışında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. BUSMEK açıldığı günden bu yana toplamda 223 bin kursiyere eğitim vermiş ve 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de 30 farklı mekanda 16 bin kursiyeriyle eğitimlerine devam etmektedir. Vatandaşlarımız tarafından bu sanatlarımıza olan ilgi alaka bizleri de mutlu etmektedir. Bu sergiye katkı sağlayan tüm yönetici, öğretici ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

12 Mart’ta Tayyare Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan “Aşk-ı Derûn” tezhip sergisi 16 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecektir.

Sergide eseri bulunan kursiyerler:

Tezhip eğitmeni Şeyma Numanoğlu, Dilek Tokerler, Gülsün Söğüt, Nilgün Çapkın,  Özcan Topaloğlu, Sevim Atay,  Şeniz Kükrer,  Tülay Demirpençe.

Yayın Tarihi: 13 Mart 2019 Saat: 3:38