ANASAYFA > Duyuru > “BANA BUSMEK’İ ANLAT” AFİŞ TASARIM YARIŞMASI

Yarışma Amacı: Grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve grafik sanatçılarının yaratıcılıklarını desteklemek ve BUSMEK hakkında farkındalık oluşturmaktır.

Yarışma Konusu: Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Hayat Boyu Öğrenme ilkeleriyle, Bursalıların sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak, bireylerin iyi bir üretici, bilinçli bir tüketici olmalarını sağlamak, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, kent kültürüne adaptasyonunu sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda “Bana BUSMEK’i Anlat” mesajını konu alan afiş yarışması düzenleyecektir.

Afişler, BUSMEK’te verilen eğitimleri ve branşların tanıtımını içeren “Benim gözümde BUSMEK” sloganında yola çıkarak tasarlanmalıdır.

Yarışma Takvimi:

• Yarışma Başlangıç Tarihi  :  07 Mayıs 2018
  • Son Başvuru Tarihi           :  10 Mayıs 2018-17:00
  • Seçici Kurul Toplantısı      :  11 Mayıs 2018
  • Sonuçların İlan Edilmesi   : 14 Mayıs 2018
  • Ödül Töreni ve Sergi         : 14 Mayıs 2018

Katılım Koşulları:

• Yarışma BUSMEK’ten kurs almış kursiyerlere ve halkın katılımına açıktır.
  • Yarışmaya farklı rumuzla en fazla üç afiş gönderilebilir.
  • Yarışmaya katılan ve sergilemeye layık görülen 25 adet afiş ticari telif hakları eser sahibinde kalmak üzere ve sanatçısının ismini belirterek, faaliyetlerinde kullanma hakkına süresiz olarak sahip olacaktır.
  • Afişler, 50×70 cm boyutlarında dikey olarak çalışılacaktır. Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılabilir. Farklı boyuttaki afişler yarışma dışı bırakılacaktır.
  • Afişlerin boyutu, afiş için 50×70 cm, net baskı alanı 48×68 cm olmalıdır. CMYK modunda 300 pixels/inch çözünürlükte hazırlanacak dokümanın herhangi bir sıkıştırma yapılmadan teslim edilmesi gerekmektedir. Afişler içerisinde. Psd, jpeg formatları ve kullanılan yazı fontlarını da içeren şahıs ismiyle birlikte bir klasör içinde belirtilen e-posta adresine gönderilmelidir.

Katılım Şekli ve Adresi:

• Tüm başvurular dijital olarak busmek.tasarim@gmail.com e-postal adresine gönderilmelidir. Basvuru Formu ve afiş tasarımlarının bir çıktısı alınarak basılı olarak da Merinos Kültür Merkezi- BUSMEK’e teslim edilmelidir. Başvurular için son tarih 10 Mayıs 2018-17.00’dir. Belirlenen tarih ve saatten sonra yapılan başvurular yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

Ödüller:

• Sürpriz ödüller

Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş:

• Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK)

İletişim ve Ayrıntılı Bilgi için:

Yayın Tarihi: 1 Mayıs 2018 Saat: 6:08