BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BAŞKAN 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK Sosyal Eğitim Merkezi’nde bir araya geldiği, Örgün Eğitim Programlarına Destek Kursları’na katılan öğrencilere, gelecekleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Ayrıca gençleri teknoloji bağımlılığına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Başkan Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Sosyal Eğitim Merkezi’nde 2017-2018 eğitim döneminde 8. sınıf öğrencilerine örgün eğitime destek amacıyla başlatılan kurslara katılan gençlerle bir araya geldi. Keyifle sohbet ettiği gençlere, gelecek hayalleri ile ilgili sorular soran ve hayata dair önerilerde bulunan Başkan Aktaş, gençlerin iyi, ahlaklı ve bilgili bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra farklı organizasyonlarla şehir hayatına değer katmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “BUSMEK, hem yetişkinler için mesleki kurslar ve yetenek kursları verirken hem de örgün eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik takviye kursları gerçekleştiriyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri sınav hazırlığı nedeniyle yarıyıl tatilinde olmalarına rağmen takviye kurslarına katılıyorlar. Yaklaşık 4 ay sonra girecekleri sınavda hedeflediklerini kazanmaları bizleri de mutlu edecektir.” diye konuştu.

Çocukların hayata daha iyi hazırlanmaları noktasında verilen destekten dolayı heyecan duyduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Bu yatırımlar devam edecek. Bursa’nın daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve eğitim seviyesi yüksek bir şehir olması noktasında gayretimizi ve heyecanımızı ortaya koyacağız.” dedi.

Başkan Aktaş, robotik uygulamaları geliştirme eğitimlerine devam eden öğrencileri de ziyaret ederek teknoloji bağımlılığına da değindi. “Teknolojiyi gerektiği kadar kullanmalıyız. Teknoloji asla çocukları hayattan, ailelerinden, arkadaşlarından uzaklaştıran asosyal tipler olacak düzeyde kullanılmamalıdır.” ifadesiyle gençleri dikkatli olmaya çağırdı.

Başkan Aktaş, yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini verirken ziyaretinde tüm gençlere kitap hediye etti.

BUSMEK tarafından 8. sınıf öğrencilerinin derslerine yardımcı olup okul başarılarını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen kurslarda halen 115 öğrenci eğitim alıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde kurslar veriliyor. Etüt programlarının da yapıldığı program kapsamında ayrıca Rehberlik servisi ile hem öğrencilere hem de ailelerine verilen seminerlerle, aile-öğrenci ilişkileri konularında da bilgilendirmeler yapılıyor.

Yayın Tarihi: 25 Ocak 2018 Saat: 10:44