BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BAŞKAN ALTEPE HAİN SALDIRIYI KINADI

ANKARA (A.A) – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sendikalar, meslek ve sivil toplum örgütleri Hakkari´deki hain saldırıyı kınadı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürü Kamuran Akkuş´u ziyaret etti.
Altepe, Hakkari´deki terör saldırısının Türkiye´de büyük bir üzüntü yarattığını söyledi.
´´Bunlar istenmeyen ama maalesef gerçekleşen olaylar´´ diyen Altepe, bu tür olayların bir an önce bitmesi, Türkiye´nin bir huzur ülkesi olması için hükümetin büyük bir gayret sarf ettiğini, bölgeye yönelik pozitif yaklaşım içinde olduğunu, hatta hükümetin bu pozitif yaklaşımı nedeniyle zaman zaman eleştirildiğini belirtti.

Altepe, hükümetin bölgeye yönelik ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
´´Hatta altyapı ve yol yatırımları batı bölgelerinden bile daha iyi durumda. Hükümetimizin o bölge ve bölge insanına bakış açısı da oldukça sıcak. Türkiye´nin hızla büyümesi, gelişmesi ve kalkınması tüm dünya tarafından izleniyor. Türkiye Doğu Avrupa´nın yıldızı, ancak ülkemizin bu kalkınması herkesi mutlu etmiyor. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.´´
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari´deki terör saldırıları ve benzeri eylemlerin, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi, aksine Türkiye´de yaşayan vatandaşların birliğini ve dayanışmasını daha da artıracağını bildirdi.
Güvenlik birimlerine yapılan hain terör saldırılarında şehitlerin olmasının herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Vardan, şunları kaydetti:
´´Bundan önce birçok defa söylediğimiz gibi, hiçbir demokratik hak silah ya da şiddetle aranamaz. Bu ve benzeri eylemler, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi, aksine Türkiye´de yaşayan vatandaşlarımızın birliğini ve dayanışmasını daha da artıracaktır. Her ne ırktan olursa olsun, Türkiye sınırlarında yaşayan toplulukların kardeşliği de her daim devam edecektir. Bu vesileyle, ülkemizin birliği ve dirliği için çok genç yaşta şehit olan vatan evlatlarımızın tümüne Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyor, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Asker sivil, genç yaşlı, kadın erkek, erişkin çocuk ayırt etmeden nefretle yapılan bu insanlık dışı terör eylemlerini telin ediyoruz.´´

Yayın Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat: 8:52