BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BAŞKAN BUSMEK ÖĞRETMENLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

BUSMEK tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda düzenlenen öğretmenler günü kutlama yemeğinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK öğretmenlerini ve çalışanlarını yalnız bırakmadı.

Başkan Aktaş ve BUSMEK öğretmenlerinin buluştuğu yemekte “BUSMEK’te öğretmen olmak” temalı videonun gösterilmesinin ardından söz alan Başkan Aktaş, konuşmasında BUSMEK’in gerçekleştirdiği çalışmalara değindi.

BUSMEK’in eğitim öğretim faaliyetlerinin dolu dolu icra edildiği bir yer olduğuna dikkat çekti ve “Bu projenin bulunduğu noktaya gelmesine katkı sağlayan her kim varsa yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.  250 branş, 432 çalışan, yılda 30 bine yakın kursiyer, 28 kurs merkezi ve 14 ilçede faaliyet gösteren BUSMEK vasıtasıyla Bursa’da binlerce aileye dokunduklarını belirten Başkan Aktaş, “Önemli olan insanların gönüllerini kazanabilmek, onlara dokunabilmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak adına projeler üretmektir. Hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza değer vermek ve hayatlarını zenginleştirebilmektir. Bunun için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanlıklarının, bağlı şirketlerimizin ürettiği farklı projeler var. Bunların en değerlilerinden bir tanesinin BUSMEK olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. İnsanların hayatlarına dokunarak iş bulmalarını, el becerilerinin gelişmesini, sosyal hayatta daha aktif olmalarını, özgüven kazanmalarını sağlıyoruz.”  diye konuştu.

Konuşmasında, zor ve meşakkatli şartlarda görev yapan öğretmenlerin her türlü övgüye layık olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, toplumda özellikle öğretmen ve din görevlilerine gelecek adına büyük görevler düştüğünü belirtirken, “Her öğretmen öğrenci için birer rol modeldir. İyi ise iyi, kötü ise kötü. Bu nedenle çok dikkat etmeliyiz. Öğretmenler ve din görevlileri, topluma şekil vermede kesinlikle en önemli unsurlardan bir tanesidir” dedi.

Düzenlediğimiz yemekte öğretmenler adına söz alan Miray Şen ise kendilerine sağladığı imkânlar nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Konuşmasında “Öğretmen, insanlara yaşamları boyunca gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir” diyen Şen, ‘Büyük bir aile’ olarak nitelendirdiği BUSMEK’te görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Aktaş, BUSMEK’te görev yapan öğretmenler adına Miray Şen’e çiçek verirken, kendisine de tezhip öğretmeni Müzeyyen TOPAL tarafından yapılan tablo hediye edildi.

Yayın Tarihi: 24 Kasım 2017 Saat: 5:08