BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > “BEŞİĞİ SALLAYAN EL, DÜNYAYA HÜKMEDER”

“BEŞİĞİ SALLAYAN EL, DÜNYAYA HÜKMEDER”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Mimar Sinan Mahallesi’de açılan Yıldırım Hanımlar Lokali, törenle hizmete açıldı.

Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Hanımlar Lokali’nin kadınların boş zamanlarını birlik ve dayanışma içinde geçirebilecekleri bir mekan olduğunu anlattı. Başkan Altepe, kadınların eğitim almalarının ve sosyalleşmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Beşiği sallayan el, dünyaya hükmeder düşüncesini esas alarak Yıldırımlı kadınlara yönelik bir merkez inşa ettik. Yıldırım İlçesi’nde konumlandırılan hanımlar lokaliyle BUSMEK kurs merkezlerine bir yenisini daha eklenmiş oldu. Lokal, eğitim sınıflarının yanı sıra kütüphane ve kafeteryasıyla da Bursalı kadınları ağırlayacak” dedi.

“HER GEÇEN GÜN BURSA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR”

Bölgeye ayrı bir değer katacak olan Yıldırım Hanımlar Lokali’nin özelliklerini de anlatan Başkan Altepe, projesi kapsamında yaklaşık 900 metrekare alanda bulunan binanın çevre duvarları ve çevre düzenlemesinin de yapıldığını söyledi. Lokal bünyesinde, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüme yolları, dinlenme alanları ve otopark ile 2 katlı, ahşap çatılı binada özürlü asansörünün de yer aldığını belirten Başkan Altepe, binada ayrıca kafeterya, mutfak ve servis mekanları, internet kütüphanesi, çok amaçlı salon, derslik, fitness salonu, yönetim ve toplantı bölümlerinin de bulunduğunu ifade etti. Başkan Altepe, kadınların yaya mesafede ulaşabileceği lokalin Mimar Sinan, Arabayatağı ve yakın çevredeki semtlerde yaşayan kadınlara hitap edeceğini ve kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimlerine de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Bursa’daki değişime ve gelişime de dikkat çeken Başkan Altepe, “Her geçen gün Bursa’nın çehresi değişiyor. Bizler hizmet insanıyız, hizmet için buradayız. Ayrım yapmadan, nereye ne ihtiyaç varsa yerine getiriyoruz. Bursa dünya çapında projelere imza atıyor. Bursa uluslararası arenada toplantılarda projelerini tanıtıyor” dedi.

“LOKAL, BURSA’YA YAKIŞTI”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Yıldırım Hanımlar Lokali’nin açılışının kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına destek vereceğini anlattı. Bakan Çelik, tesisin Bursa’ya ve Mimar Sinan’a yakıştığını belirterek, “Kadınlarımız, hayatın her alanında var. Yalnız evde değil, iş yaşamında, siyasette, bürokraside kadınlar hizmet veriyor. Bu sevindirici ama kadına şiddeti reva gören bir anlayış, bu medeniyette, bu topraklarda tarih boyunca barındırılmamıştır. Ana, kadın, kardeş adına ne denirse densin o bir kadındır. Saygı duyulan kadının şiddetle karşı karşıya olması hepimizi üzüyor” diye konuştu.

PROTOKOL ÜYELERİ LOKALİ GEZDİ

Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseri ve Namık Kemal Halk Dansları Topluluğu’nun Bursa yöresi halk oyunlarıyla renk kattığı açılış töreninde, Başkan Altepe, Bakan Çelik ile birlikte açılış kurdelesini keserek Yıldırım Hanımlar Lokali’ni gezdi. Bakan Çelik, kadınlarla sohbet ederken, Moldovya ve Gürcistan gibi ülkelerden gelerek Türkiye’de hasta bakıcılığı yapan kadınların, Türkçe’yi de doğru düzgün bilmediklerinden dolayı yaşattığı sıkıntılara değinerek BUSMEK’in hasta ve yaşlı refakatçiliği kursuna katılacak kadınların emeğinin bu tür sorunlara çözüm olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 8 Ekim 2012 Saat: 9:28