BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BİİB 2013’DE BUSMEK GÖZ DOLDURDU

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'(BİİB), Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. 3 gün boyunca işverenlerle iş arayanları buluşturacak ve toplam 170 firmanın yer aldığı BİİB fuarında BUSMEK de standını açarak yerini almış oldu.

“BİİB 2013” AKKM’de iş verenlerle,  iş arayanlara yepyeni istihdam alanları için beyin fırtınası yaptırtarak  göz doldurdu. 4 konferans ve 3 sertifikalı eğitim programının yanı sıra,  32 firma da çeşitli alanlarda sunumlar yapacak olan fuarda; organizasyonun açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlı, Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İŞKUR Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen, İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki, BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Gülener,  BUSMEK İdarecileri ve firmaların temsilcileri katıldı.

BİİB 2013´nin açılışında konuşan BKK Başkanı Semih Pala, şehirdeki tüm resmi ve sivil toplum kuruluşlarının çatı kuruluşu olan Bursa Kent Konseyi’nin böylesine önemli bir organizasyonda paydaş olmasının önemine değindi.

BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Gülener ise,  İşsizlik diye bir şey olmadığını kaydederek, “Bursa’nın şu an 13.6 milyar dolar ihracatı var. 2023’te öngörülen ihracatı ise 70 milyar dolardır. Gençliğin inanmasını istiyorum. Kendinizi doğru anlatın. Bilgilerinizi doğru tarif edin ve en dipten başlayın. Mesleksizliğin altında isteksizlik vardır.” diyerek katılımcıların ufkunu açtı.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, çalışma hayatının çalışan, çalıştıran ve çalışan ile çalıştıranın birlikte olduğu, hayatı düzenleyen devletten oluştuğunu hatırlattı. Çalışanların, iş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, işini geliştirmek isteyenler veya iş kurmak isteyenlerden oluştuğunu belirten Eren, çalıştıranların ise iş kuran, istihdam sağlayan, istihdama ihtiyaç duyanlardan oluştuğunu dile getirdi. Devletin ise düzenleyici, denetleyici ve destekleyici olduğunu söyleyen Eren, buluşmayı düzenleyen tüm kurumları kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç de, düzenlenen buluşmayı sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini anlattı. Bursa’nın hızla geliştiğini, bu sebeple yeni iş alanlarının ve işsizliğin sık sık gündeme geldiğini kaydetti.

İŞKUR Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen ise, BİİB’in düzenlenmesinde katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle BİİB ziyarete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal Belediyecilik anlayışının en güzel örneği olan Bursa Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nın (BUSMEK) eğitim kadrosu, teknik imkanları, eğitim merkezleri, rehberlik hizmeti ve idari yapısındaki gelişimiyle her geçen gün adından sıkça söz ettiren bir müessese olarak öne çıkan kurumumuz, 15 kurs merkeziyle tüm Bursa halkına ücretsiz kurslar vererek istihdama önemli katkıda bulunmaktadır. Erikli Mesleki Eğitim Merkezi başta olmak üzere, tüm BUSMEK kurslarının çalışma alanlarının anlatıldığı standımız da AKKM Fuar Alanında yerini alarak ziyaretçilerle buluştu. Açıldığı andan itibaren yoğun ilgi gören standımızda AR-GE Rehberlik Ekibi, ziyaretçilerin sorularını cevaplandırarak Erikli Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki istihdama katkı sağlayan branşların tanıtımı da başlamış oldu.

Merinos AKKM Fuar alanındaki program, 28-29-30 Kasım Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde saat 10.00-18.00 arasında gezilebilecek. Bu vesileyle tüm Bursa halkımızı BUSMEK standımıza bekliyoruz…

Yayın Tarihi: 29 Kasım 2013 Saat: 3:13