ANASAYFA > Başarı Hikayeleri > BİR İSTİHDAM HABERİ DE ORHANGAZİ’DEN

BUSMEK’le hayatı değişenler arasına her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. BUSMEK’ten eğitim alan pek çok kursiyer, farklı sektör ve hizmet alanlarında istihdam olarak yeni bir hayata adım atıyor. Üniversitede Banka ve Sigortacılık bölümü okuyan Adem Birinci, bilgilerini bir üst seviyeye taşımak için bilgisayarlı muhasebe kursuna gelerek meslek sahibi oldu.

2

Kursiyerlerinin istihdam edilebilirliklerini artıran yapısı ile yerel kalkınmayı güçlendirerek kamu yararının gerçekleşmesine katkıda bulunma vizyonu ile yola çıkan BUSMEK, 11 yıldır Bursalılara eğitim hizmeti sunuyor. Bilgisayarlı muhasebe kursiyeri Adem Birinci de BUSMEK’ten eğitim alarak işe yerleşen kursiyerlerimizden. Banka ve Sigortacılık bölümünden mezun olan Birinci,  Orhangazi Kurs Merkezinden aldığı eğitim sayesinde işe yerleşerek muhasebe elemanı oldu.

“Şehir merkezine gitmek zor olurdu”

1991 doğumlu Birinci, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ikamet ediyor. Şehir merkezindeki kursların kendisine uzak olduğunu ifade eden Birinci, 15 ilçede faaliyet gösteren BUSMEK’in bölgelerinde bulunduğu için memnuniyet duyduğunu ifade etti.

BUSMEK’te bilgisayarlı muhasebe kursu olduğunu duyunca hemen başvuru yaptığını ifade eden Adem Bey,  okuduğu bölümle alakalı olduğu için bu kursu tercih ettiğini söyledi. Birinci, eğitimler başladıktan bir ay sonra muhasebe bürosuna başvuru yaparak öğrendiklerini pekiştirmek için işin mutfağına girdi.

Adem bey, süreci şöyle anlatıyor; “Bilgisayarlı muhasebe kursu 5 ay sürdü. Kurs, çok zevkli, aynı zamanda çok verimli geçti. Güzel bir ortam vardı. Bir yandan kursa devam ederken bir yandan da muhasebecinin yanına girip, işi öğrenmeye başladım. Kursta pratik olarak muhasebe kavramı ile ilgili dersler gördük. Türk Ticaret Kanununa göre ve Vergi Kanununa göre kaç yıl defter tutulur gibi bilgiler öğrendik. Bir süre sonra bilgisayarda muhasebe programlarını kullanmaya başladık. Çalıştığım yerde müşterilerden alınan fatura gelirlerini, giderleri faturalara işliyoruz. BUSMEK’te öğrendiklerimi burada uyguluyorum.”

“Eğitimler çok iyi”

“BUSMEK ücretli olsa bu kadar rahat edemezdik” diyen Birinci, “Kurs arkadaşlarımla internet üzerinden ve yüz yüze görüşmeye devam ediyoruz. İş yerimizi ziyarete geliyorlar. Sınıftan birçok kişi işe girdi diye biliyorum. Muhasebe üzerine ilerlemek isteyen arkadaşlar varsa kesinlikle BUSMEK’i tercih etmeliler. Gerçekten çok iyi eğitim veriliyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

4

3