BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Duyuru > BİR ŞEHİR, BİN EMEK ; BURSA İPEĞİ

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Bursa’nın değerlerini UNESCO ile evrensel değer haline dönüştüren Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şehrimizin değeri Bursa İpeğine yeniden hayat veriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında hazırlanan ürünlerin yer aldığı ‘Bir Şehir, Bin Emek; Bursa İpeği’ adlı özel sergi, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde sanatseverler için görücüye çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılışını Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte gerçekleştirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’nin de katıldığı serginin açılışına, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ipek üzerine çalışmalar yapan sanatçılar ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Altepe, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa İpeği’nin tarihi değerini anlatırken, ipeğin bir kent markası olarak canlandırılmasını hedeflediklerini söyledi.  Altepe, kozasından ipliğine, kumaşından son ürününe dek her aşamada uygulamalar yapıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, hem somut hem de somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki tüm değerleri gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa’da öncelikle geçmişte ipek üretimi yapan aileleri tespit ederek, onların yeniden ipekle ilgili çalışmalara başlamasını sağladık. Bu alanda tespit edilen Muradiye İpek Fabrikası kentimize kazandırıldı. Aynı zamanda Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’ni kentimize kazandırdık.” dedi.

Ayrıca kırsal alanların gelişimini desteklemek amacıyla BUSMEK bünyesinde Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve İnegöl ilçelerinde ipek halı, ipek dokuma ve ipek triko atölyelerinde üretimler devam ediyor.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa’nın bir markasını daha yeniden gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik ettiği konuşmasında, kentin değerlerinden ipeğin, çağın gereklerinde uygun şekilde stilize edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ile Vali Küçük, açılış kurdelesini kestikleri sergiyi gezdi, ipek ürünleri ilgiyle inceledi, sanatçılarından çalışmalarına dair bilgiler de aldı. BUSMEK bünyesinde üretilen ipek dokuma halılar ve kumaşlar sanatseverler tarafından tam not aldı.

Yayın Tarihi: 18 Ocak 2017 Saat: 12:23