BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BUMEP’TE ONLİNE KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR

BUMEP’TE ONLİNE KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyemizin en önemli sosyal projelerinden biri olan ve Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) eğitim fırsatını bayanların ayağına getiriyor.

BUSMEK’in bağlı bulunduğu Sosyal İşler Şube Müdürlüğü’nün, bir diğer projesi olan BUMEP’te online kayıt dönemi başlıyor. 16 yaş ve üzeri bayanlara eğitim imkânı sunan BUMEP, mobil eğitim araçlarını 10’a yükselterek Bursalı hanımlara bilgisayar öğretmeye devam ediyor.

Bayanlara özel bilgisayar eğitimleri veren BUSMEK’in kardeş projesi BUMEP’te, 2013-2014 Eğitim Döneminde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa hazırlanan Online Başvuru Sistemine; 25 Nisan 2013 Perşembe Günü itibariyle başlanmıştır.

Ev hanımlarının, bilgisayarı etkin şekilde kullanarak bilgiye daha kolay ulaşmalarını sağlamaları ve çocukların eğitimlerine katkıda bulunarak, onları internetteki zararlı içeriklerden koruyabilmelerini amaçlayan BUMEP eğitimleri, 6 Mayısta başlayacak.

6 Hafta süren eğitimler, mahallelere gelen bilgisayar donanımlı otobüslerin içerisinde gerçekleşiyor.  Kendi branşında eğitimli, tamamı bayanlardan oluşan bayan eğitmenleri ile ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri veren BUMEP bilgisayar eğitimlerine kayıt olmak için  www.bumep.org  web sayfası üzerinde bulunan online başvuru formu kullanılacaktır.

Kayıt olmak isteyenler www.bumep.org adresinden online başvuru yapabilirler.

BUMEP’te her mahallede Pazartesi- Salı ve Çarşamba Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün eğitim verilmektedir.

Eğitim saatleri şöyledir:

Hafta içi sabah 09.00-10.30

Hafta içi sabah 11.00-12.30

Hafta içi öğle 13.30 – 15.00

Hafta içi öğle 15.30 – 17.00

-Cuma günleri ise etüd yapılmaktadır.

İlk eğitime açılması planlanan mahalleler ise aşağıdadır:

(*Başvuru sayısı uygun olduğu takdirde aşağıdaki mahalleler arasından 10 mahallede eğitimlerimiz başlayacaktır. )

1-Işıktepe Mahallesi

2-Çiftehavuzlar Mahallesi