BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BURSA ENGELSİZ MOBİL EĞİTİM PROJESİ (BENMEP) BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında başlattığı önemli projelerden biri olup Türkiye’de bir ilk olarak Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi hayata geçirilmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP), özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, dizaynları değiştirilmiş ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli, tecrübeli eğitmenleri ile mahalle mahalle giderek ücretsiz “Grafik Tasarımı ve Bilgisayarlı Muhasebe Temel Eğitimleri” vermek için düşünülmüş ”Bursa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü” bünyesinde faaliyet gösteren bir yetişkin eğitimi organizasyonudur.

Bilgisayar dersliği haline getirilmiş 2 adet eğitim otobüsü içerisinde, 6 adet masaüstü bilgisayar, eğitmenler için notebook, kolay anlatım için LCD monitör, klima ve kablosuz internet bulunmaktadır.

BENMEP, Bursa Büyükşehir Belediyesi görev alanı içerisinde ikamet etmekte olan engelli vatandaşların, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek hak, fırsat ve imkânlardan eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak, günümüzün gelişen teknolojisine ayak uydurmak amacıyla engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı bilgiye daha kolay ulaşmalarını sağlamak ve istihdam olanaklarını artırmayı amaçlayarak eğitim yolculuğuna başlamıştır.

BENMEP, eğitimleri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde, önceden belirlenmiş tarihlerde, 1 ay sürecek olan farklı eğitim saatleri seçeneği ile sabah 09:00 akşam 18:00 saatleri arasında günde 3, haftada 6 farklı grupta devam etmektedir.

Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi çerçevesindeki eğitimler Büyükşehir Belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olarak ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Eğitim sonunda; derslere devam eden bütün kursiyerler Katılım Belgelerini düzenlenen organizasyonla alacaklar ve başarılı kursiyerler değerli hediyelerle ödüllendirilecektir.

Verilecek Eğitim Bilgileri

a) Grafik Tasarım

Adobe Photoshop   -Adobe ILIustratör    -InDesign      -Corel Draw X5

-Freehand Mx Temel Eğitimleri

b) Bilgisayarlı Muhasebe

-Temel Bilgiler            -Genel Muhasebe   -Hesap Planı, Defter Kayıtları

-Eta, Logo, Mikro        -Faturalar, Bordrolar, Beyannameler, SGK işlemleri Temel Eğt.

• Başvurular için bu numarayı arayınız : 0(224) 270 83 17

Yayın Tarihi: 4 Ekim 2013 Saat: 4:56