BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > “BURSA ve SOKAKLARI” FOTOĞRAFLARA YANSIDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi kursları (BUSMEK) Heykel Kurs Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı “Bursa ve Sokakları” konulu fotoğraf sergisi Muallimzade KültürMerkezi’nde görücüye çıktı. Fotoğraf Çekimi branşında eğitim alan 4 ayrı gruptan oluşan kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergide toplam 50 adet fotoğraf yer alıyor.

Açılışta konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ilk kez bir sergiye ev sahipli yapan Muallimzade Kültür Merkezi’nde Bursamızın tarihi yapısını anlatan bir sergi görmenin çok manidar olduğunu şu sözlerle aktardı: “Fotoğrafçılık, sosyal yaşam içerisinde çok önemli bir yere sahip. Bugün biz susacağız fotoğraflar konuşacak. Her biri içinde çok farklı anlamlar taşıyor. Böyle tarihi bir mekanda Bursamızı anlatan fotoğrafları sergilediğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkesi tebrik ederim” temennisiyle konuşmasını bitirdi. Açılışın ardından sergi gezilerek kurs hocası Melike Yılmaz’dan fotoğraflar hakkında bilgi alındı.

3 aylık kursiyerlerin gerçekleştirdiği Tophane, Gölyazı, Muradiye, Mudanya, Yenişehir v.s Bursa’nın farklı semtlerinde çekilen fotoğraflar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Sergi 14-21 Mart tarihleri arası Muallimzade (Davutkadı) Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Yayın Tarihi: 14 Mart 2014 Saat: 8:05