BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Duyuru > BUSMEK 17 EKİMDE KAPILARINI AÇIYOR.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen BUSMEK  (Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ) her geçen gün büyüyerek ve kendini yenileyerek Bursa’lılara hizmet etmeye devam ediyor.

BUSMEK 12 kurs merkezi ve 75 ayrı branşı ile 2011-2012 eğitim dönemini 17 Ekim de başlatarak, kapılarını Bursa’lı kursiyerlere açıyor.

Mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirerek kişisel birikimlerini artırmak amacıyla geçtiğimiz 6 yıl zarfında çeşitli sanat ve meslek dalların da 75.635 kişiye ücretsiz eğitim veren BUSMEK bu dönem de doludizgin bir rekora koşuyor.

Unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmak, Kent kültürü ve büyükşehir yaşamı konusunda donanımlarını artırmak adına çalışmalarına hızla devam eden BUSMEK 3 günde almış olduğu yaklaşık 4 bin başvuru ile Bursa’lı vatandaşların akınına uğruyor.

Bu gün itibari ile 23 bin i bulan kayıt başvurusu ile çalışmalarını sürdüren BUSMEK, toplumun her kesimine hitap edebilecek kapasiteye sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Ev hanımı, genç, yaşlı, engelli, memur, emekli tüm kesimleri kucaklayacak bir hizmet sunuyor.

Toplumun her kesimini, pasif tüketici olmaktan çıkarıp, aktif üretici olmalarına yardımcı olarak; aynı zaman da gelir elde etmelerini sağlayan BUSMEK dolaylı olarak oluşturduğu istihdam ile de memleket ekonomisine katkıda bulunuyor.

BUSMEK, gençlerimizin meslek edinmelerine aracı olduğu gibi, ev hanımlarını üretime kazandırıyor. Ayrıca oluşturduğu engelsiz alanlar ve dahil olduğu kampanyalar ile engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama adapte olmalarını da sağlıyor.

Gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

BUSMEK KOORDİNASYON MERKEZİ.

Yayın Tarihi: 22 Eylül 2011 Saat: 9:17