ANASAYFA > Haberler > BUSMEK EĞİTİMLERİ ŞİMDİ DE SARAYBOSNA’DA

BUSMEK, yurtdışı eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Arnavutluk ve Karadağ’dan sonra, şimdi de Bosna-Hersek Saraybosna’daki  Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle sağlanan eğitim çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

2017 yılında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan Hüsn-i Hat, Ney, Türk yemekleri, Osmanlı Türkçesi, dikiş-nakış ve örgü kursları gibi kursların yanı sıra BUSMEK desteği ile tezhip kursu da açılarak Bosna-Hersekliler tarafından yoğun ilgi gördü.

4 grup hâlinde 40 öğrencinin katılım gösterdiği kursumuz ilk mezunlarını verdi. Eğitimlerin ardından kursiyerler ile sertifika töreni, hat ve tezhip sergisi gerçekleştirildi. Serginin açılışına T.C. Saraybosna Büyükelçisinin Eşi Pınar Koç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi  Hasan Atlı,  T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Vasi Ete, Akademisyen Prof. Dr. Čazim Hadžimejlić,  Visoko Ziraat Bankası Müdürü Saudin Šahinović  de katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman yaptığı açıklamada“Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sayın başkanı Recep ALTEPE’ye Saraybosna olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. BUSMEK ile Ortaklaşa daha güzel projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi  Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sedat Okumuş ve BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda kursiyerlere sertifikalarını vererek, başarılarının devamını dilediler. Ardından Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine de hediyeler verilerek tezhip sergisi gezildi

Yayın Tarihi: 22 Mayıs 2017 Saat: 6:06