ANASAYFA > Haberler > BUSMEK İSTİHDAM SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

Sanat ve mesleki alanlarda ücretsiz eğitimleri ile piyasaya nitelikli ara eleman yetiştiren BUSMEK, 11 yıldır verdiği kaliteli eğitimlerle, kursiyerlerine istihdam kapılarını açıyor. BUSMEK İstihdam raporlarına göre çeşitli branşlarda eğitim alan 268 kursiyerimiz işe yerleşirken, bu güne kadar girişimcilik kursuna katılanların yüzde 34’ü de iş yeri sahibi oldu.

kosgeb1

Sanat ve meslek eğitimleri ile Bursalılara istihdamın kapılarını açan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) sayesinde 2013 yılından bu yana tam 268 kursiyer istihdam fırsatı buldu. İşe yerleşen kursiyerlerin bir kısmı, 2013 yılında BUSMEK bünyesinde kurulan ve firmalardan gelen talepleri kursiyerlerle buluşturan ‘İstihdam departmanı’ yönlendirmesiyle gerçekleşti.

İşimiz eğitim, gücümüz insan hedefimiz istihdam

2014-2015 yılları verilerine göre BUSMEK’te çeşitli alanlarda eğitim alarak sertifika sahibi olan kursiyerlerimiz istihdam olanağı buldular. Buna göre; işe yerleşen kursiyerlerin yüzde 25’i Muhasebe ve Finansman alanında eğitim alırken, onu takip eden bir diğer alan ise yüzde 17 ile Bilişim Teknolojileri oldu. Kuaförlük ve cilt bakımı kurslarımızı tercih eden kursiyerlerimiz, işe yerleşenlerin yüzde 16’sını oluşturuyor. Ayrıca bu bölümde eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar, BUSMEK’ten aldıkları sertifika ile kendi iş yerlerini açma imkânını da buldular.

El Sanatları Teknolojileri alanından mezun olan kursiyerlerimiz ise; istihdam listesinin yüzde 15’ini oluşturuyor. Bu branştan mezun olanlar genellikle evden satış yaparak çevrelerine hizmet sunuyor ya da sosyal medya üzerinden tüm Türkiye’ye ulaşıyorlar.

Hasta kabul işlemleri branşını tamamlayan kursiyerlerimiz de Bursa’da bulunan çeşitli hastane ve sağlık merkezlerinde istihdam edilerek, Bursalılara hizmet veriyorlar.

Girişimcilik eğitimleriyle 96 kişi hayallerine kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle açılan girişimcilik kursları aracılığıyla 2011 yılından bu yana 287 kişi eğitim aldı. Kursu başarı ile tamamlayanların 96’sı ise iş yerini kurarak kendi işinin patronu oldu.

Girişimcilik raporlarını incelediğimizde ise en fazla tekstil sektöründe iş yeri açanlar göze çarpıyor. Girişimcilik eğitimi alan 25 kişi tekstil sektöründe kendine yer buldu. Girişimcilerin tercih ettiği sektörlerden bir diğeri de Üretim ve İmalat. Bu alanda ise 17 kişi iş yeri açarken, bunları sırayla; Hizmet sektörü, Yapı ve inşaat sektörü, Gıda sektörü, Hobi ve Sanat sektörü son olarak da Bilişim sektörü takip ediyor.

Başvurular devam ediyor

BUSMEK’te Nisan ve Mayıs aylarında verilecek girişimcilik eğitimi için ön başvurular alınmaya devam ediyor.4 Mart’a kadar devam edecek ön kayıtlara yoğun ilgi var. BUSMEK yeni dönemde kursiyerlerine vereceği eğitimlerle, yine birçok insanı hayallerine kavuşturmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 19 Şubat 2016 Saat: 5:23