BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BUSMEK KARMA SERGİSİ MAHKEME HAMAMINDA

BUSMEK KARMA SERGİSİ MAHKEME HAMAMINDA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) öğretmenleri ve öğrencilerinin tarafından ortaya koyulan ürünlerden oluşan                 “ Çanakkale Şehitleri Anısına” adlı BUSMEK karma sergisi Mahkeme Hamamı Kültür Merkezinde açıldı.

Düzenlemiş olduğu kurs programları ile unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşamasını sağlayan BUSMEK, tarihi olaylara da duyarsız kalmamaktadır.

18Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale deniz Zaferinin 97’inci yıldönümü haftasının içerisinde olmamız hasebi ile BUSMEK tarafından düzenlenen karma sergi açılışı yoğun ziyaretçi katılımı ile gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması projeleri kapsamında restore edilen tarihi Mahkeme Hamamı’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç katılım gösterdiler.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ konuşmasında, “BUSMEK yaptığı çalışmalarla Bursa’nın yüz akı olmuştur. Bursalı hanımların BUSMEK’te öğrendikleri ile ev ekonomilerine katkı sağlamaları çok sevindiricidir. Bu gün Çanakkale şehitleri anısına sergi açıyoruz. Bu çok gurur verici bir olaydır. Hepimizin ailesinde bir gazi bir şehit vardır. Lütfen çocuklarımıza tarihimizi anlatalım. Bu zaferler nasıl kazanılmış anlatalım. Seyit onbaşı o gücü, o kudreti nereden almış anlatalım.” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç ise “ Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Onları rahmet ve minnetle anacağız. Böyle anlamlı bir günde Çanakkale şehitleri anısına yapılan bu sergi çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yoğun ziyaretçi katılımının gözlendiği sergide, BUSMEK kursiyer ve öğrencileri tarafından üretilmiş olan, ebru, çini, resim, el sanatları, tezhip, hat, taş sanatı, kati, kâğıt rölyef alanında eserler sergilenecek.

Yoğun katılımın gözlendiği açılışta görüşlerini aldığımız İbrahimpaşa Mahallesi muhtarı Mizyal Tunçman “ Ben yıllarını bu mahallede geçirmiş biri olarak öncelikle yıkılmaya yüz tutmuş harabe olan bu mekânı restore edip tekrar bizlerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye teşekkürlerimi sunuyorum. BUSMEK’e özellikle bayanlara vermiş olduğu eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bayanların hünerlerini aile ekonomisine katkı sağlayacak noktalara taşımaları çok güzel. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

İbrahim paşa mahallesi sakinlerinden Kuaför Remziye Acemoğlu ise çocukluğun da bu mahallede mahkeme hamamına komşu olduklarını söyleyerek tekrar hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BU sergilerin devamını dileyerek BUSMEK’e çalışmalarında başarılar diledi.

Bursa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Nedim Özbalaban İse Bursa’da yaygın eğitim programını en iyi organize eden kurumun BUSMEK olduğunu belirterek tüm çalışanlarını kutladı. BUSMEK&KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” ni takdirle karşıladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 19 Mart 2012 Saat: 10:19