ANASAYFA > Haberler > BUSMEK KOSOVA İÇİN FAHRETTİN GÜLENER DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) Proje Yöneticisi Eyüp Arda ve Kosova Üsküp Türkleri Derneği Başkanı Recep Gündüz, Ermetal Şirketler Grubu Başkanı Fahrettin Gülener’i ziyaret etti. Eğitime verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren aynı zamanda Kosova Gilan doğumlu Gülener, BUSMEK’in Kosova şubesi için destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

DSC_0237
BUSMEK yöneticileri, Fahrettin Gülener ile Kosova’da eğitimler vermeye hazırlanan BUSMEK için bir araya geldi. Gülener, kardeş ülke Kosova’nın BUSMEK’in yetiştirdiği insanlar sayesinde işsizlik probleminin azalacağını söyleyerek, “BUSMEK Bursalılar için sanat ve meslek eğitimleri veren istihdama yönelik çok önemli bir proje. Kosova’da eğitimler vermeye hazırlanan BUSMEK’e de destek vermek bizim için büyük mutluluk olacaktır. Türkiye’de işsizlik yok, mesleksizlik var. Kosova BUSMEK bu noktada ülkedeki mesleki eğitime değer katarak işsizlik problemini azaltacaktır” şeklinde konuştu. B.B.B. Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat da Büyükşehir olarak Balkanlarda yapılan çalışmalara çok önem verdiklerine değinerek, “Bizler için Bursa ne ise Kosova da aynıdır. İki kardeş ülke olarak BUSMEK’i orada hizmete koymaktan büyük mutluluk duyar, size de desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz” diye ifade etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (BUSMEK) eğitim gören Kosovalı 20 gencin ülkelerinde iş yeri açarak üretime katılması, Kosova Çalışma Bakanlığı’nın da dikkatini çekmiş ve Kosova Çalışma Bakan Yardımcısı Rita Hajzeraj Bursa’ya gelmişti. Bakan Yardımcısı Hajzeraj Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yaptığı görüşmede BUSMEK mezunlarına koşulsuz şartsız iş yeri açma izni vermeye hazır olduklarını söylemişti.DSC_0230 DSC_0232

DSC_0239

Yayın Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat: 10:45