BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Başarı Hikayeleri > BUSMEK KURSİYERİ HEDİYELİK EŞYA FUARI’NDA

Merinos AKKM’de bu yıl 3.sü gerçekleştirilen “Hediyelik Eşya Günleri”  birçok firmanın katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yerini aldı. Hediyelik eşyaya dair birçok farklı ürünün bulunduğu fuarda BUSMEK El Sanatları öğrencisi de stand açtı.

“Yeni Yıla Merhaba” temasıyla Merinos AKKM’de düzenlenen fuar 22-31 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu. Takılardan, ev aksesuarlarına kadar birçok farklı ürünün yer aldığı fuar Bursalılar tarafından oldukça rağbet gördü. BUSMEK kursiyerlerinden Emine KOÇ da el emeği göz nuru yaptığı bebek aksesuarlarıyla fuarda yerini aldı.

7 yıldır BUSMEK’in birçok el sanatları dalında eğitim alarak kendisini geliştiren ev hanımı Emine Koç, ürünlerini hobi amaçlı yapmaya başladığını, zamanla çevreden gelen olumlu tepkiler üzerine ev ekonomisine katkıda bulunmaya başladığını ifade ederek: “ e-burfas sitesinde ürünlerimi satışa sundum, BUSMEK yönetimi ve kurs hocalarımın destekleriyle de fuarda stand açmaya karar verdim” diye aktardı.

El sanatları branşının çok geniş bir yelpazesi olduğunu, fakat en çok bebek ürünleri hazırlamayı sevdiğini söyleyen Koç kişiye özel butik çalıştığını dile getirdi: “BUSMEK’te daha önce takıya, ahşap boyamaya gittim. Bebek süslemelerine başlamamda kızımın doğum yapacak arkadaşı için hediye arayışımız vesile oldu. Yine yaş partileri için özel süslemeler, gelinler için kına setleri, evler için kapı süsleri gibi çok geniş ürün yelpazesiyle kişiye özel butik çalışıyorum. Aileler bana geliyorlar bebekleri için ne istediklerini anlatıyorlar ben de hem onların hayal gücünü hem de kendi hayal gücümü harmanlayarak birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyorum” dedi.

Fuara katılarak ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiğini ve özgüveninin arttığını belirten KOÇ: “Anneliğe hazırlanan birçok bayan standımı ziyaret ederek kartımı aldı ve yine birçoğu da ürünlerimden satın aldı. Yaptığım ürünlerin beğenildiğini gördükçe kendime olan güvenim arttı. Bu yüzden fuara katılmış olmaktan çok memnunum. İnşallah her zaman böyle fuarlar olur”  diyerek bu hizmetleri sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve BUSMEK ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.