BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Başarı Hikayeleri > BUSMEK SAYESİNDE KUMAŞA İMZAMI ATIYORUM

Gülden Özçift yıllarca terzilik yapan bir kadın girişimci. Çocukluğundan beri kendi iş yerini açmayı hedefleyen Özçift, BUSMEK kurslarına katılıp bu hedefini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor.

BUSMEK’in hedef kitlesinin büyük bölümünü oluşturan ev kadınlarına yönelik verdiği ücretsiz kurslar ile hayatlar olumlu yönde değişmeye devam ediyor.  Gülden Özçift’in  , gelinlik, nişanlık ve özel günler için abiye elbiseler üreten  yeni iş yerine konuk olduk. Başarı hikayesini dinledik.

2014 yılında  bir yakınından duyarak  BUSMEK kurslarına katılmaya karar veren Özçift,   Erikli Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’mizde  “Drapaj Tekniğiyle Kadın Elbise Dikimi”  kursumuza katılarak  buradan başarıyla sertifikasını almaya hak kazanmıştı.

Özçift ; “Bu branşta kadın elbisesi kalıp, kesim ve dikim öncesi işlemlerini hazırlayarak, dikimini yapabilme bilgi ve becerisi kazandım. Aslında drapaj işimin bir parçasıydı bu alanda kendimi geliştirmek adına model üzerinde drapaj çalışmalarıyla abiye kıyafetlerin kalıplarını çıkarmayı ve model uygulamayı öğrendim.” dedi.

Katıldığı kurstan sonra 2015 ve 2016 yıllarında BUSMEK Modaevi’nde  parça başı çalışmalarla kendini geliştirme imkanı bulan Özçift, burada  yeteneklerini keşfederek, el becerisini  daha da geliştirdi. Kendisini üretici konumuna getirerek sosyal çevresini de genişletti.  Ayrıca müşteri ilişkileri ve  prova yapma konularında tecrübe kazandı, aynı zamanda aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.

Gülden Özçift sözlerine şöyle devam etti.  “Daha önceden gelinlik ve abiye elbiseler dikiminde fazla bilgim yoktu ama BUSMEK Modaevi’ndeki ekip sayesinde eksiklerimi giderdim. Bu süre zarfında edindiğim tüm bilgi ve deneyimler kendime güvenmemi sağladı ve böylelikle iş yeri açmak için cesaretimi topladım ve sonunda hayalimi gerçekleştirdim .  Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de zorluklar var. Her bedene uygun kıyafetler dikmek kolay değil. Öncelikle müşterimi tanımaya çalışıyorum ve onu daha iyi anlayıp ne istediğine tam olarak odaklanarak doğru dönüşler yapabiliyorum.  Bizim işimiz bir nevi kumaşa imzamızı atmak gibi. Ben de en iyi şekilde imzamı atmak istediğim için BUSMEK kurslarına katıldım. Artık geleceğe umutla bakıyorum. Bu imkanları sağladığı için Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Bursalı ev kadınlarına BUSMEK kurslarından istifade etmelerini tavsiye ediyorum. Muhakkak her bayan için uygun bir branş vardır. ” diyerek sözlerini noktaladı.