ANASAYFA > Haberler > BUSMEK TÜRK İSLAM SANATLARI ESERLERİ AMERİKA’DA

Amerika , Maryland eyaleti Baltimore şehrinde ICNA (Islamic Circle Of North America) “Kuzey Amerika İslami Camiası” ve MAS (Muslim American Society), “Müslüman Amerikalılar Topluluğu’nun organize ettiği bu yıl 42. ‘si gerçekleştirilen fuara BUSMEK olarak katılım sağladık.

Türk İslam Sanatlarının, fuar alanında bir tek BUSMEK standında olması sebebiyle bir çok Amerikalı tarafından ilk defa kültür ve sanatımızdan örnekler görmelerine vesile oldu. ICNA(Islamic Circle of North America)& MAS (Muslim American Society) organizasyonuna katılan BUSMEK heyeti ayrıca fuardan önce  ABD’de bazı temaslarda bulundu.

Maryland’da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden heyet,  kurum müdürü Halid Bulut ile burada yapılan faaliyetleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) işbirliğinde neler yapılabileceği konusunda  istişarelerde bulundu.

Ayrıca New Jersey’de faaliyet gösteren Rugs&Home Bazaar işletmesi  ziyaret edilerek  Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında ürettiğimiz el dokuma ipek halılarımızın Amerika’da pazarlanması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. İşletme sahibi Tevfik Aşkın geçtiğimiz aylarda Bursa’yı ziyaret ederek, Bursa İpeği ve BUSMEK bünyesinde dokunan ipek halılar için ABD’de ciddi bir pazarının olduğunu ifade etmişti.

Washington DC’de faaliyet gösteren Turkish American National Steering Committee (TASC) Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Başkanı  Günay Evinch (ÖVÜNÇ) ile görüşülüp,  BUSMEK’in faaliyetleri  hakkında kendilerine bilgiler verildi. Konsolosluk ve STK’lar ile ortak çalışma yürütüldüğünü ve Türk Kültürünü tanıtmaya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini dile getirdiler.

Washington Büyükelçiliği de ziyaret edilerek Eğitim Müşaviri Salih ÇELİK ile görüşüldü. Kendisi Yunus Emre Enstitüsü ile yapacağımız çalışmanın önemine değinerek kendileri de Enstitüye her alanda destek olduklarını ve burada Türk Kültürünü ve sanatlarını tanıtma adına kendileri üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Verimli görüşmelerin ardından Maryland eyaleti Baltimore şehrinde İCNA (Islamıc Cırcle Of North Amerıca) Kuzey Amerika İslami Camiası ve MAS (Muslım Amerıcan Socıety) Müslüman Amerikalılar Topluluğu’nun organize ettiği bu yıl 42.’si gerçekleştirilen fuara BUSMEK olarak katılım sağlandı. Geleneksel Türk İslam ve El Sanatlarımızın sergilendiği standımıza yerel halk yoğun bir ilgi gösterdi. Böylece birçok Amerikalı vatandaş Türk İslam Sanatından canlı örnekleri yakından görme fırsatı yakalamış oldu. Diyanet Center Of Amerika Direktörü Yaşar Çolak’ın da ziyaret ettiği standımız fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

Yayın Tarihi: 19 Nisan 2017 Saat: 4:48