ANASAYFA > Haberler > BUSMEK “TÜRKİYE GÜNLERİ”NE RENK KATTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), hayat boyu öğrenme ilkeleri ile yurtiçi ve yurtdışındaki paydaşlarına unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. BUSMEK, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 25-26-27 Eylül’de gerçekleşen “Türkiye Günleri” etkinliğinde yerini aldı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliğinin destekleriyle Tiran YEE tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen programa, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Tiran Belediye Başkanı Danışmanı Abaz Hado, Tiran YEE Müdürü Ömer Osman Demirbaş katıldı. BUSMEK ekibinin yanı sıra Edirne, İstanbul, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Trabzon ve Şanlıurfa ekiplerinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek, bu etkinliğin Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin kültürel, ekonomik, siyasi ve eğitim anlamında birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Yıldız, “Burada YEE’de Türkçe öğrenen Arnavut kardeşlerimiz var. Türkiye’de üniversitelerde okuyan Arnavut kardeşlerimiz var. Türkiye’de buraya yatırım için gelen iş adamlarımız var. İnanıyorum ki bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimizde kazanan Türkiye olacak, kazanan Arnavutluk olacak, kazanan kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz olacak.” dedi.

Yıldız, Türkiye ve Arnavutluk’un ortak tarih ve kültür geleneğinden gelen iki devlet olduğunu, Osmanlı ile beraber uzun yıllar devam eden adalet ve merhamet üzerine kurulu düzenin bu topraklara barış ve kardeşliği hakim kıldığını vurguladı.

Tiran Belediye Başkanı Danışmanı Hado da Türkiye gibi sevdikleri ve kendilerini seven güçlü dostları olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hado, “Biz bugün YEE ve TİKA gibi tüm Türk kurumları ile yeni ilişkiler kuruyoruz. TİKA’nın kültür eserlerinin restorasyonu konusunda yaptığı çalışmaları ve YEE’nin Tiran ve diğer şehirlerdeki çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Yörük de Türkiye’nin çok köklü medeniyete sahip bir ülke olduğunun altını çizerek, bu etkinliğin Arnavutların Türkiye’yi daha iyi tanımaya vesile olmasını dileyen Yörük, şunları kaydetti:

“Aslında bu meydanda kurulmuş olan stantları gezdiğinizde burada sunulan el sanatları ürünlerini, yöresel lezzetleri tattığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Türkiye’nin medeniyeti öyle bir medeniyet ki aynı zamanda geçmişini, köklerini hiçbir zaman bırakmadan, ona olan vefasını, ona olan bağlılığını unutmadan, günümüzü ve geleceği yakalamayı da hedefleyen bir medeniyettir.”

Türkiye’den farklı belediyelerin de katılım gösterdiği, Türk kültürü, sanatı, müziği ve gastronomisinin tanıtılacağı etkinlikte BUSMEK standı ayrı bir ilgi odağı oldu. Bursa’ya özgü ipek fular ve eşarpların yanı sıra çiniden yapılmış takılar ile BUSMEK atölyelerinden çıkan ürünlerin yer aldığı standımız, hem yerli ziyaretçilerin hem de orada yaşayan yurttaşlarımızın, Bursa’yı Arnavutluk’ta daha yoğun bir şekilde görme talepleriyle gurur kaynağı oldu.

Yayın Tarihi: 4 Ekim 2018 Saat: 10:29