BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > BUSMEK ve KOSGEB GİRİŞİMCİNİN YANINDA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ  “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin” 4. dönem protokolünü imzaladı. Protokolle birlikte BUSMEK kurslarından mezun olan girişimci vatandaşlara iş sahibi olmaları konusunda katkı sağlanıyor.

Bursa’da ve Türkiye’de girişimcilik potansiyelinin ve bilincinin artırılmasına katkı sağlamak, potansiyel girişimcileri iş kurmaları konusunda bilinçlendirmek, teşvik etmek ve girişimci adaylarının iş ve pazarlama planı hazırlamalarına yönelik temel bilgiler sunmak amacıyla hayata geçirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 4. dönem protokolü imzalandı. Girişimcilere iş yeri açmaları ve iş sahibi olmaları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” protokolüne, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ imza attı.

BUSMEK Mezunlarına Altın Bilezik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İmzaladığımız bu protokolün hedefi, meslek sahibi olan kişilere iş kurma imkanı sağlamak ve kollarına altın bileziği takmaktır” dedi. Başkan Altepe, protokolün mesleki tecrübelerini tamamlamış vatandaşları iş kurma yolunda desteklemeyi hedeflediklerini belirterek, “Sosyal belediyecilik hedefiyle yaptığımız bu tür çalışmalar sayesinde artık insanlarımızın daha çok kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyoruz. BUSMEK kurslarında mesleki tecrübelerini kazanmış kursiyerler, KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik eğitimlerine de katılarak kendi işlerinin sahibi olma yolunda önemli katkılar alıyorlar. Bu tür çalışmalarla kursiyerlere altın bileziği takıyoruz” diye konuştu.

KOSGEB Girişimcinin Yanında

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ ise bu tür programların istihdam noktasında önemli katkıları olduğunu belirterek, BUSMEK’le yaptıkları çalışmaların bu noktada çok değerli olduğunu, eğitimlerini tamamlayan girişimcilerin iş kurduklarında kendilerinin haricinde en az 1 kişiyi daha istihdam edeceklerini ve bunun da istihdam noktasında önemli bir adım olduğunu şu sözlerle ifade etti: “ Daha önce BUSMEK’le yapmış olduğumuz protokollerde çok başarılı sonuçlar elde etmiş olduk. İmzaladığımız bu protokolle de toplamda 60 kişiye kuracakları iş yerlerine ilişkin üretim yönetimi, temel pazarlama, satış, tanıtım gibi temel kavramları hatırlatıp, “yapılabilirlik raporu” olarak adlandırılabilecek bir iş planı hazırlamayı öğreteceğiz” dedi.

Her zaman girişimci vatandaşların yanlarında olduğunu dile getiren Akdağ, iş kurmak isteyen girişimcilere toplamda kişi başına 100 bin TL tutarında desteğin verileceğini ve bu rakamın yaklaşık 30 bin TL’sinin geri ödemesiz olarak dağıtılacağını kaydetti.

Geçen yıllarda yapılan eğitimler sonucunda 3 dönemde toplamda 172  kursiyer daha eğitim aldı ve bunlardan 54’ü aldıkları destekle iş yerlerini kurdu. Yeni dönemde yapılacak eğitimler için müracaatlar da 21 Mart Cuma tarihine kadar BUSMEK Yönetim Merkezi’nde devam edecek.

16320_DSC_4493_201403121010

16320_DSC_4508_201403121010