ANASAYFA > Haberler > BUSMEK’TE YAZ DOLU DOLU GEÇTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), Bursalılara sanatsal alanda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak vizyonuyla yoluna devam ediyor. Kaliteli ve ücretsiz eğitimin adresi olan BUSMEK, Haziran ayında başlattığı yaz kurslarını tamamladı. Yediden yetmişe birçok insan yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme fırsatı buldu.

‘Bursalılar Yaz Dönemi Eğitimlerinden Memnun’

Yaz tatili döneminde vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmek isteyen 16 yaş üstü bireyler BUSMEK yaz kurslarında 100’den fazla branşta verilen eğitimlerden istifade etti. Katılımcılar, bir yandan eğitim ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da sosyalleşme imkânı buldular.

Toplamda 12,887 ön başvuru ve 5,112 kesin kayıt ile önceki yıllara göre yaz okuluna rekor bir katılım sağlandı. Bünyesine dâhil ettiği yeni branşlarla 291 ayrı grupta eğitim veren BUSMEK, bu yaz döneminde uzman eğitmen kadrosuyla da takdir kazandı. Yaklaşık iki ay süren eğitimlerin sonunda kursiyerlerimiz, birçok sanatı yakından tanıma, öğrenme ve uygulama fırsatı yakaladılar.

Eğitim kalitesinin ve bunun ücretsiz bir şekilde sunuluyor olmasının kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğuna değinen kursiyerlerimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesine ve BUSMEK ailesine teşekkürlerini ilettiler.

‘Çocuklarımızın Geleceği Bizim İçin Önemli’

13 yıldır ücretsiz yetişkin eğitim faaliyetleri yürüten BUSMEK, yaz aylarında çocukları da unutmuyor. Bu yaz tatilinde çocuklara yönelik yaz kurslarıyla velilerin yüzleri güldü. Çocuklar yaz tatillerini dolu dolu geçirerek yeni şeyler öğrenmenin sevincini yaşadılar.

10-15 yaş aralığındaki çocuklara, robotik uygulamalardan, çini işlemeye, bilgisayar kullanımından, filografiye, İngilizceden, resim sanat eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitimler verildi.

İki ay boyunca, hem kabiliyetlerini geliştiren hem de yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme fırsatı bulan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu. Keyifli günler geçiren çocuklar yeni bilgiler öğrenmenin mutluluğunu yaşarken yaz okulunun bitmesinin üzüntüsünü yaşadı. Eğitimlerin sonunda başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

’Toplam 12 Bin Başvuru’

Haziran ayında 14 kurs merkezinde başlayan yaz kurslarına 12 binin üzerinde ön başvuru yapıldı. Hizmet kalitesini her geçen gün arttıran BUSMEK’te, Haziran ayında başlayan yaz kursları Ağustos ayı sonu itibariyle tamamlandı. Çocuklar ve yetişkinlere yönelik açılan yaz kurslarında iki ay içerisinde tam 5,112 Bursalıya eğitim verildi.

Yayın Tarihi: 6 Eylül 2018 Saat: 11:38