Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK)’te eğitim gören 12 kursiyerin çivi ve tel kullanarak ürettiği özel eserler, ‘GÜZ’ temalı Filografi sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

BUSMEK Filografi Öğretmeni Kübra Kaya ve 12 ihtisas sınıfı kursiyerinin 2 yıllık çalışmalarının sonucu ortaya çıkan 43 eser, sanatseverlerden tam not aldı. Açılış konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Halide Serpil Şahin, “BUSMEK, açıldığı günden bu yana her geçen gün büyüyen, gelişen bir ağ oldu. Her dönem vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor. Bizler vatandaşlarımızın yoğun talebini karşılayabilmek için BUSMEK bünyesine yeni merkezler kazandırıyor, Büyükşehir sınırlarına dâhil olan tüm ilçelerimizi bu eğitim ağına katmak için gayret gösteriyoruz. Ayrıca daha çok insana sanatlarımızı tanıtmak amacıyla buna benzer sergilerle vatandaşlarla bir araya geliyoruz. “GÜZ” temalı sergimizin açılışında bulunmaktan gurur duyuyorum. Yapılan çalışmalar gerçekten çok özel ve el emeği göz nuru eserler. Öğretmenimiz Kübra Kaya ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bursalı sanatseverlerden de büyük beğeni kazanan sergi, 20 Kasım 2021 tarihine kadar Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Yayın Tarihi: 16 Kasım 2021 Saat: 9:07