BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > “ÇİNİ VE SERAMİK” MUDANYA’DA BULUŞTU

12 yıldır kaliteli ve ücretsiz eğitimin adresi olan BUSMEK, Merinos ve Mudanya kurs merkezi kursiyerlerinin ortaya koydukları el emeği eserleri görücüye çıktı. 23 Ağustos tarihinde düzenlenen etkinlikle Mudanya Hasan Bey Sanat ve Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan “Çini ve Seramik Sergisi” çok sayıda katılımcıyı ağırladı.

Çini ve seramik branşlarında eğitim görmüş 28 öğrencinin 2 yıl boyunca emek verip ürettiği 142 parça ürün sergide büyük ilgi gördü.

Açılışa Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Kahraman, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal ve Üyeleri, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık’ın yaptığı sergi açılışında, “Mudanya’da 2006 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz kurs merkezimizde 12 yılda yaklaşık 21.000 kişi BUSMEK kurslarımıza kayıt olurken bu zamana kadar da 12.000 kişi eğitimlerimizden istifade etmiştir. Bu yıl da kurs merkezimizde çini ve seramik, ahşap süsleme, elde aplike, filografi, yabancı diller, giyim teknolojileri alanlarında kayıtlarına devam etmektedir. Bursa Büyükşehir Belediye tarafından restorasyonu gerçekleştirilip Mudanya’mıza kazandırılan bu güzide mekanda BUSMEK kursiyerlerimizin el emeklerinin sonunda ortaya çıkan bu 142 parçalık çini ve seramik eserlerinin sergisinin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ayrıca Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise ; “Bursa Büyükşehir Belediyemizin bu güzide eğitim kurumunun 12 yıldır Mudanya’da da faaliyet gösteriyor olması, Büyükşehir Belediyesinin ne denli Mudanya’mızı önemsediğinin de bir göstergesidir. Ben burdan sergide emeği geçen kursiyerlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

23 Ağustos’ta açılışı yapılan sergi 27 Ağustos 2017’ye kadar kapılarını sanatseverlere açık tutacak.

Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2017 Saat: 3:19