BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > ÇOCUKLAR GÖLGE OYUNU İLE TANIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali geleneksel sahne sanatlarımızdan Hacivat ve Karagöz’ü 15 günde bir misafir ediyor. Çevre okulların katılımıyla gerçekleşen etkinlikler çocuklara eğlence dolu dakikalar yaşatırken, önemli mesajlarla da eğitimlerine katkıda bulunuyor.

Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Hanımlar Lokali tarihimizin en önemli kahramanlarından muzip Karagöz ve düzen adamı Hacivat’ı ağırladı. Kültürümüzün eşsiz miraslarından Karagöz ve Hacivat’ı topluma kazandırmak ve yeni nesle aktarmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karagöz Müzesi Sanatçılarının düzenlediği gösterimleri Lokal’de çocuklarla buluşturuyor.

Hanımlar Lokali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen oyuna Beyaz Okyanus Özel Eğitim Merkezi ve Kırdağ Özel Rehabilitasyon Merkezi’nden öğrencileri misafir etti. Karagöz’le Hacivat’ın tatlı çekişmesinin yer aldığı oyunda, Karagöz’ün söylediklerini sürekli yanlış anlayan Hacivat’ın tepkileri çocukları kahkahaya boğarak eğlenceli dakikalar yaşattı.

Alkışlar eşliğinde süren gösteri sonunda Karagöz’le Hacivat’ın tarihçesi de anlatılarak neredeyse anı olarak kalacak olan bu değerli sanat gelecek nesillere aktarılıyor.

Oyun Devam Ediyor

Çocuklar tarafından büyük ilgi gören Karagöz-Hacivat kukla tiyatrosu 15 günde bir Pazartesi günleri Hanımlar Lokali’nde izlenime sunulacak.

Yayın Tarihi: 11 Şubat 2014 Saat: 12:10