ANASAYFA > Başarı Hikayeleri > ÇOCUKLUK HAYALİNE 20 YIL SONRA BUSMEK İLE KAVUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) yılda yaklaşık 30.000 kursiyere ücretsiz eğitimler verirken, bir yandan da uygulamalı girişimcilik kurslarıyla hayallerin gerçekleşmesine  yardımcı oluyor.

Cemile Arıkan Özer, 3 çocuk annesi ve aslında bir anaokulu öğretmeni. Fakat öğretmenliğin kendisi için uygun olmadığını fark edip,  farklı sektörlerde  20 yılı aşkın yönetici pozisyonlarında çalışmış bir iş kadını. Bir aile dostunun BUSMEK girişimcilik eğitimini tavsiye etmesiyle çocukluk hayali olan bayan kuaförlüğüne adım atmış oldu.

Özer, “ Benim sevdiğim ve mutlu olduğum tek iş bu. Yoğun günlerde bile yorgun hissetmediğim aksine çok iyi hissettiğim için bu mesleği seçtim” diyerek  Sare Güzellik Salonu’nu yaklaşık 8 ay önce açtığını sözlerine ekledi. Salonda yapılan işlemler arasında saç bakımları, mantar bakımları, epilasyon, fön, makyaj, gelin başı gibi her türlü hizmetin verildiğini belirtirken, ayrıca ilerde lazer, ipek kirpik, dudak dolgusu, saç simülasyonu gibi işlemlerin de yapılacağını söyledi.

BUSMEK girişimcilik kurslarının önemine değinen Özer, en başta bir işi başarabileceğiniz yönünde sizi şevklendirmesini çok önemli bulduğunu belirtti.  “Ayrıca derslerde öğrendiğimiz müşteri ilişkileri, diksiyon, finans muhasebe, iş yeri açmadan önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler, KOSGEB  için gerekli belgeleri hazırlama süreçleri konularında aldığımız eğitimlerin çok faydasını gördüm. “ dedi.

Çocukluk hayaline kavuşan Özer,  girişimcilik desteği sunduğu için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve  BUSMEK’e çok teşekkür etti.