ANASAYFA > Haberler > DÜNYANIN EN BÜYÜK HALI FUARINDA BURSA İPEĞİ

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı 11-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. 70’e yakın ülkeden 1400 katılımcının yer aldığı dünyanın en büyük halı fuarında BUSMEK atölyelerinde dokunan ipek halılar göz doldurdu.

Uluslararası halı sektörünün önem verdiği ve heyecanla beklediği fuarda bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) olarak 2. kez yerimizi alarak, ipeğin kozadan nihai ürüne dek uzanan, kozadan ip çekimi, bükümü, halı dokuma gibi tüm aşamaları atölye çalışmalarıyla ziyaretçilere uygulamalı olarak gösterildi.

Standımızı yaklaşık 10.000 kişi ziyaret etti. Bunların arasında ülkelerin bakanlık üst düzey bürokratları, ticari ateşeler, konsoloslar ve Türkiye’den milletvekilleri de yer aldı. Katılımcılara Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak” projesi kapsamında yapılan çalışmalar, etkinlikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi, ikinci kez katıldığı, dünyanın en büyük halı ve yer döşemeleri fuarı olan Domotex’te,  Bursa dağ yöresindeki 16 atölyemizde dokunan yaklaşık 35 ipek halı örneğini, sektörün en önemli öncü kuruluşlarına göstermiş oldu. Japonya’dan Kanada’ya kadar dünyada halı ticareti ve üretimi yapan tüm firmalar ile ikili görüşmelerde bulunulurken, hem ülkemizin hem de şehrimizin tanıtımını yapılarak, fuarda yer alan standımızda yapılan atölye çalışmaları ile de dünyada orijinal Hereke ipek halısının tek imalatçısı olduğumuzu diğer ülkelere de göstermiş ve  büyük beğeni toplamış olduk.

Aynı zamanda Bursa ipeğini koruma altına alarak coğrafi işaret süreci tamamlanırken,  bundan sonra da tüm ürünlerimizde coğrafi işaret logomuz kullanılacak,  Bursa İpeği Projesini başından beri  büyük bir sorumluluk bilincini taşıyarak, önümüzdeki yıllarda da üretime devam ederek dünya pazarında varlığını sürdürüp hak ettiği yere ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz.

Yayın Tarihi: 18 Ocak 2019 Saat: 11:15