ANASAYFA > Başarı Hikayeleri > EĞİTİMLE TECRÜBEYİ BİRLEŞTİRİP İŞ YERİ AÇTI

BUSMEK’ten aldıkları girişimcilik eğitim sonrasında birçok kursiyer, kendi işletmesini kurarak iş hayatına merhaba dedi. Selda Yazman da açtığı unlu mamuller dükkânı ile girişimci olma fırsatı yakalayan kursiyerlerimizden. Yazman, aldığı eğitimin iş hayatına oldukça katkı sağladığını söylüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında başlayıp halen devam eden uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan Selda Yazman,  girişimcilik kursuna gelerek iş yeri açan kursiyerlerimizden… Yazman, kardeşi ile birlikte unlu mamullerin bulunduğu simit kafe tarzı bir işletme açma hayali kuruyordu. KOSGEB desteğini duyan Yazman,  bu destekten faydalanmak için BUSMEK’in uygulamalı girişimcilik kursuna katıldı.

Aldığım eğitimler işe yaradı

Selda Hanım BUSMEK eğitimlerinin kendisine sağladığı katkıları şöyle anlatıyor: “KOSGEB desteğini duyunca BUSMEK’le irtibata geçtim. Gerekli formları doldurdum. Başvurum kabul edildi ve kursa başladık. Eğitimlerde 2 yıl içerisinde denetim altında olduğumuzu anlattılar. Ayrıca makinelerin 2 yıldan küçük olması gerektiğini söylediler. Dükkânın devrini alırken borcuyla almamamızın altını çizerek söylediler. Müşteriyle diyaloglar, ikili ilişkiler açısından yaklaşım gibi birçok konuda bilgi verdiler. Bu bilgiler çalışma hayatında çok işime yaradı. Daha önceden de çalıştığımız için tecrübem de vardı. Hem dersler hem de tecrübeler birleşince ikisi birbirine katkıda bulundu.”

İki ortak olarak iş hayatına başlayan Yazman, sonraları bütün işi üstlenerek, ailece üretim yaptıklarını belirtti.  “İşletmemizde çalışan elemanlarım var; bir paketçim, bir garsonum, şoförüm var, bir de mutfakta çalışan bulaşıkçı arkadaşım var. Unlu mamuller üretmek için de ayrıca imalathanemiz var. Orada bir usta ile birlikte annem ve kardeşimin eşi çalışıyor. Daha önce 3 usta vardı şimdi teke düşürdük bütün süreci kendimiz öğrenip yapmak istiyoruz” diyen Yazman katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

2 3 4 6 DSC_0719