ANASAYFA > Haberler > EL SANATLARI VE YÖRESEL LEZZETLERİMİZLE ARNAVUTLUK’TAYDIK

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türk kültürü, geleneksel yemekleri ve Türk müziğinin tanıtılması amacıyla, Tiran Yunus Emre Enstitüsünün 2017 yılından beri her yıl organize ettiği “Türkiye Günleri” bu yıl üçüncü defa Arnavutluk halkı ile buluştu.

BUSMEK’in 3. kez katılım gösterdiği organizasyonda, kurslarda hayat bulan el emeği göz nuru eserler sınırları aşarak Arnavutluk vatandaşlarıyla buluştu.

Başkent Tiran’ın tarihi birikimine ev sahipliği yapan İskender Bey Meydanı’nda, 18-19-20 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen “Türkiye Günleri” etkinliğinde, geleneksel sanatların yanı sıra Türk müziği motifleri ve Türk mutfağının eşsiz lezzetleri gün boyu açık olan stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

BUSMEK standımızda, el sanatlarımızın tanıtımlarının yanı sıra,  etli pilav, osmanlı şerbeti, Türk lokumu, süt helvası, kestane şekeri gibi ikramlarla Türk mutfağının seçkin lezzetlerini tatma imkânı bulan ziyaretçiler, Türkiye’den gelen belediyelerin sergilemiş oldukları geleneksel el sanatlarına ait ürünleri de yakından inceleme şansına sahip oldu.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük,  yaptığı konuşmada, Türkiye’yi bu etkinlikte temsil eden belediye sayısının giderek arttığını söyledi. Tanıtım çadırlarında önemli bir hareketlilik olduğunu kaydeden Yörük, “Ümit ediyorum bu kültürel etkinliğin önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni faaliyetlerdeki katılımcı sayımız ve bu etkinlik çerçevesinde Arnavut kardeşlerimize Türk kültürünü, medeniyetini tanıtmak için buraya getirip sergilediğimiz ürünler ve mutfak lezzetlerimizin çeşitliliğinde de bir artış olacak.” ifadelerini kullandı.

Standımızı ziyaret eden Yörük’e BUSMEK ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen yurt dışı eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca günün anısına Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım tarafından çini tablo hediye edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği’nin destekleriyle gerçekleşen programda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen BUSMEK’in dışında ayrıca,  Tiran Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Beyoğlu Belediyesi, Trabzon Ortahisar Belediyesi, Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Okçular Vakfı, Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk Türkiye Mezunları Derneği, Global Lojistik ve Tiran’da faaliyet gösteren Türk gıda firmaları stantlarıyla yer aldı.

Yayın Tarihi: 25 Ekim 2019 Saat: 3:38