ANASAYFA > Duyuru > ERİKLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ “ENDÜSTRİYEL MUTFAK”
MESLEK TANIMI:
Aşçı çırağı hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.
İSTİHDAM ALANLARI:
-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında;
1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde , kurum mutfaklarında ,
2.Otellerde, restoranlarda, kafeterya ve pastahanelerde
3.Yemek fabrikalarında,
4.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.
-DERS GÜNLERİ:
Branşı |
Görev Ald. |
Başlama |
Bitiş |
Haft. |
Ptesi |
Salı |
Çrş |
Prş |
Cuma |
Ctes |
Pzr |
Haftalık Çalışma Saati |
Kursun Toplam Saati |
Zaman |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçı Çırağı |
Erikli Mesleki Eğitim |
02.04.2014 |
25.06.2014 |
3 |
8 |
8 |
8 |
24 | 272 | Hafta İçi |
–DERS İÇERİĞİ: Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır.
-MODÜL SÜRESİ:272
MODÜL PROGRAM
1.Kişisel Bakım
2.İşe Hazırlık
3.Sanitasyon
4.Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP
5.Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı
6.Besin Öğeleri 1
7.Besin Öğeleri 2
8.Besin Grupları
9.Sebzeleri Pişirmeye Hazırlık
10.Sebze Garnitürleri
11.Fond ve Temel Çorbalar
12.Yumurta Yemekleri
13.Basit Tatlılar
PASTACI ÇIRAĞI BÖLÜMÜ BRAŞ TANITIMI:
MESLEK TANIMI:
Pastacı çırağı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.
İSTİHDAM ALANLARI:
-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında;
1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde ,
2.Kurum mutfaklarında ,
3.Kafeterya,pastane,bar ve restoranlarda,
4.Yemek fabrikalarında,
5.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.
-DERS GÜNLERİ:
Branşı |
Görev Ald. |
Başlama |
Bitiş |
Haft. |
Ptesi |
Salı |
Çrş |
Prş |
Cuma |
Ctesi |
Pzr |
Haftalık Çalışma Saati |
Kursun Toplam Saati |
Zaman |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Pastacı Çırağı |
Erikli Mesleki Eğitim |
14.04.2014 |
23.06.2014 |
2 |
8 |
8 |
16 | 152 | Hafta İçi | |||||
Yiyecek İçecek Hizmetleri Pastacı Çırağı |
Erikli Mesleki Eğitim |
16.04.2014 |
25.06.2014 |
2 |
8 |
8 |
16 |
152 | Hafta İçi | |||||
Yiyecek İçecek Hizmetleri Pastacı Çırağı |
Erikli Mesleki Eğitim |
14.04.2014 |
10.06.2014 |
5 |
4 |
4 |
4 |
4 |
4 |
8 | 8 | 20 | 152 | Hafta İçi Akşam |
-DERS İÇERİĞİ: Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır.
-MODÜL SÜRESİ:152
MODÜL PROGRAM:
1.Kişisel Bakım
2.İşe Hazırlık
3.Sanitasyon
4.Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP
5.Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı
6.Besin Öğeleri 1
7.Besin Öğeleri 2
8.Besin Grupları
9.Basit Tatlılar
EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA
MESLEK ELEMANI TANIMI
Çorbalar, tahıl yemekleri, et yemekleri, kurubaklagil yemekleri, sebze
yemekleri ve yumurta ile ilgili bilgi ve becerisine sahip kişidir.
İSTİHDAM ALANLARI:
-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında;
1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerin de ,
2.Kurum mutfakların da ,
3.Kafeterya, pastane,bar ve restoranlarda,
4.Yemek fabrikalarında,
5.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.
-DERS GÜNLERİ:
Branşı |
Görev Ald. |
Başlama |
Bitiş |
Haft. |
Ptesi |
Salı |
Çrş |
Prş |
Cuma |
Ctesi |
Pzr |
Haftalık Çalışma Saati |
Kursun Toplam Saati |
Zaman |
Aile ve Tüketici Bilimleri Ev Yemekleri Hazırlama |
Erikli Mesleki Eğitim |
03.04.2014 |
26.06.2014 |
2 |
8 |
8 |
16 | 192 | Hafta İçi | |||||
Aile ve Tüketici Bilimleri Ev Yemekleri Hazırlama |
Erikli Mesleki Eğitim |
14.04.2014 |
24.06.2014 |
5 |
4 |
4 |
4 |
4 |
4 |
20 | 192 | Hafta İçi Akşam |
||
Aile ve Tüketici Bilimleri Ev Yemekleri Hazırlama |
Erikli Mesleki Eğitim |
12.04.2014 |
29.06.2014 |
2 |
8 |
8 |
16 | 192 | Hafta Sonu |
-DERS İÇERİĞİ:Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır
-MODÜL SAATİ:192
MODÜLER KONULAR
1-Sanitasyon
2-Kişisel Bakım
3-Çorbalar
4-Et Yemekleri
5-Kurubaklagil Yemekleri
6-Sebze Yemekleri
7-Yumurta
Yayın Tarihi: 2 Nisan 2014 Saat: 9:36
BUSMEK’TE KAYITLAR BAŞLADI ( 9 Ağustos 2019 Saat: 5:07 )
BUSMEK’TE YAZ KURSU KAYITLARI BAŞLADI ( 15 Nisan 2019 Saat: 9:52 )
BUSMEK’TE ÇOCUKLAR SANATLA BULUŞUYOR ( 15 Nisan 2019 Saat: 9:33 )
BUSMEK’TEN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI (YKS) ( 13 Ağustos 2018 Saat: 11:37 )
YENİ DÖNEM KAYITLARIMIZ BAŞLADI ( 7 Ağustos 2018 Saat: 1:52 )
BUSMEK KURSİYER ŞARTNAMESİ ( 5 Mayıs 2018 Saat: 3:27 )
BUSMEK “SERGİDEN ANLAR” FOTOĞRAF YARIŞMASI ( 4 Mayıs 2018 Saat: 9:04 )
“BANA BUSMEK’İ ANLAT” AFİŞ TASARIM YARIŞMASI ( 1 Mayıs 2018 Saat: 6:08 )
BUSMEK 13. GENEL SERGİSİ DOLU DOLU GEÇECEK ( 30 Nisan 2018 Saat: 5:41 )
YAZ TATİLİ BUSMEKLE DOLU DOLU ( 17 Nisan 2018 Saat: 5:48 )
BUSMEK’TE KAYIT SIRASI ÇOCUKLARDA ( 17 Nisan 2018 Saat: 5:40 )
“GELİNLİK VE ABİYE İHTİSAS KURSU” ( 7 Aralık 2017 Saat: 10:28 )
ROBOTİK UYGULAMALARI GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR ( 21 Kasım 2017 Saat: 11:32 )
KOSOVA’DA 3. DÖNEM MEZUNLARIMIZI VERDİK ( 2 Kasım 2017 Saat: 4:16 )
ÖZEL ÇOCUKLARIN KUPA SEVİNCİ ( 6 Ekim 2017 Saat: 5:38 )
HEYKEL KURS MERKEZİMİZ YENİ YERİNDE ( 5 Temmuz 2017 Saat: 3:27 )
BUSMEK 12. GENEL SERGİSİ ve 3D SANAL TURU ( 22 Mayıs 2017 Saat: 1:01 )
BURSA EĞİTİM FUARINDAYIZ ( 20 Mart 2017 Saat: 11:48 )
CAN VEREN PERVANELER ( 14 Mart 2017 Saat: 4:55 )
BİR ŞEHİR, BİN EMEK ; BURSA İPEĞİ ( 18 Ocak 2017 Saat: 12:23 )