BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Duyuru > ERİKLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ “ENDÜSTRİYEL MUTFAK”


 AŞÇI ÇIRAĞI BÖLÜMÜ BRANŞ TANITIMI

 MESLEK TANIMI:

Aşçı çırağı hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.

 İSTİHDAM ALANLARI:

-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler  yiyecek içecek hizmetleri alanında;

1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde , kurum mutfaklarında ,

2.Otellerde, restoranlarda, kafeterya ve pastahanelerde

3.Yemek fabrikalarında,

4.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

 

  -DERS GÜNLERİ:

Branşı

Görev Ald.
Kursun Adı

Başlama
Tarihi

Bitiş
Tarihi

Haft.
Top.
İş
Günü

Ptesi

Salı

Çrş

Prş

Cuma

Ctes

Pzr

Haftalık Çalışma Saati

Kursun Toplam Saati

Zaman

Yiyecek İçecek Hizmetleri
Aşçı Çırağı

Erikli Mesleki Eğitim

02.04.2014

25.06.2014

3

8

8

8

24 272 Hafta İçi

 

DERS İÇERİĞİ: Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır.

-MODÜL SÜRESİ:272

MODÜL PROGRAM

 1.Kişisel Bakım

2.İşe Hazırlık

3.Sanitasyon

4.Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP

5.Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı

6.Besin Öğeleri 1

7.Besin Öğeleri 2

8.Besin Grupları

9.Sebzeleri Pişirmeye Hazırlık

10.Sebze Garnitürleri

11.Fond ve Temel Çorbalar

12.Yumurta Yemekleri

13.Basit Tatlılar

 

ONLİNE BAŞVURU TIKLAYINIZ

 

PASTACI ÇIRAĞI BÖLÜMÜ BRAŞ TANITIMI:

 MESLEK TANIMI:

Pastacı çırağı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.

 

İSTİHDAM ALANLARI:

-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler  yiyecek içecek hizmetleri alanında;

1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde ,

2.Kurum mutfaklarında ,

3.Kafeterya,pastane,bar ve restoranlarda,

4.Yemek fabrikalarında,

5.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

 

-DERS GÜNLERİ:

Branşı

Görev Ald.
Kursun Adı

Başlama
Tarihi

Bitiş
Tarihi

Haft.
Top.
İş
Günü

Ptesi

Salı

Çrş

Prş

Cuma

Ctesi

Pzr

Haftalık Çalışma Saati

Kursun Toplam Saati

Zaman

Yiyecek İçecek Hizmetleri
Pastacı Çırağı

Erikli Mesleki Eğitim

14.04.2014

23.06.2014

2

8

8

16 152 Hafta İçi
Yiyecek İçecek Hizmetleri
Pastacı Çırağı

Erikli Mesleki Eğitim

16.04.2014

25.06.2014

2

8

8

16

152 Hafta İçi
Yiyecek İçecek Hizmetleri
Pastacı Çırağı

Erikli Mesleki Eğitim

14.04.2014

10.06.2014

5

4

4

4

4

4

  8   8 20 152 Hafta İçi
Akşam

 

-DERS İÇERİĞİ: Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır.

-MODÜL SÜRESİ:152

 MODÜL  PROGRAM:

1.Kişisel Bakım

2.İşe Hazırlık

3.Sanitasyon

4.Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP

5.Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı

6.Besin Öğeleri 1

7.Besin Öğeleri 2

8.Besin Grupları

9.Basit Tatlılar

 

 ONLİNE BAŞVURU TIKLAYINIZ

 

EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA

MESLEK ELEMANI TANIMI

Çorbalar, tahıl yemekleri, et yemekleri, kurubaklagil yemekleri, sebze

yemekleri ve yumurta ile ilgili bilgi ve becerisine sahip kişidir.

 İSTİHDAM ALANLARI:

-Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler   yiyecek içecek hizmetleri alanında;

1.Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerin de ,

2.Kurum mutfakların da ,

3.Kafeterya, pastane,bar ve restoranlarda,

4.Yemek fabrikalarında,

5.Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

 

-DERS GÜNLERİ:

Branşı

Görev Ald.
Kursun Adı

Başlama
Tarihi

Bitiş
Tarihi

Haft.
Top.
İş
Günü

Ptesi

Salı

Çrş

Prş

Cuma

Ctesi

Pzr

Haftalık Çalışma Saati

Kursun Toplam Saati

Zaman

Aile ve Tüketici Bilimleri
Ev Yemekleri Hazırlama

Erikli Mesleki Eğitim

03.04.2014

26.06.2014

2

8

8

16 192 Hafta İçi
Aile ve Tüketici Bilimleri
Ev Yemekleri Hazırlama

Erikli Mesleki Eğitim

14.04.2014

24.06.2014

5

4

4

4

4

4

20 192 Hafta İçi
Akşam
Aile ve Tüketici Bilimleri
Ev Yemekleri Hazırlama

Erikli Mesleki Eğitim

12.04.2014

29.06.2014

2

8

8

16 192 Hafta Sonu

 

-DERS İÇERİĞİ:Teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır

 -MODÜL SAATİ:192

MODÜLER KONULAR

1-Sanitasyon

2-Kişisel Bakım

3-Çorbalar

4-Et Yemekleri

5-Kurubaklagil Yemekleri

6-Sebze Yemekleri

7-Yumurta

 

ONLİNE BAŞVURU TIKLAYINIZ

 

Yayın Tarihi: 2 Nisan 2014 Saat: 9:36