BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Arge Duyuruları > GİRİŞİMCİLİK KURSU İÇİN DUYURU

GİRİŞİMCİLİK KURSU İÇİN DUYURU

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol sonucu Nisan ve Mayıs aylarında verilecek Girişimcilik Eğitimi için 11-14 Mart tarihleri arası BUSMEK kursiyerleri dışında başvurular alınacaktır.

Girişimcilik Kursuna katılmak isteyen kursiyerler, aşağıdaki başvuru formunu doldurup bir adet fotoğrafla beraber Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi F blok BUSMEK ARGE-Proje Bölümüne getirmeleri gerekmektedir.

Not: 15 Marttan sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru tarihleri bitiminde 15-22 Mart tarihlerinde değerlendirmeler yapılacak, 22- 29 Mart tarihlerinde ise mülakat yapılarak, kursiyerler belirlenecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

EĞİTİME BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

-Emekli olmaması

-Yeterli miktarda sermayesinin olması

(Eğitim sonucunda KOSGEB Girişimcilere Erkelerde yüzde 60, bayanlarda ve engelli vatandaşlarda da yüzde 70’ e kadar maksimum 30.000 TL hibe vermektedir.

Örneğin; 10.000 TL talebiniz olacaksa kadın ise 3.000 TL siz 7.000 TL sini KOSGEB vermektedir. İşinizi kurup daha sonra KOSGEB’e hibe başvurusu yapılmasıgerekmektedir,  bunun için bir miktar sermayenizin bulunması gerekir.)

- BUSMEK KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine yeni işletme açacaklar katılabilir

- Eğitimden sonra işletme kurulacak ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan projelere destek verilecektir.

-Ödemeler öncelikle Girişimci tarafından yapılacak daha sonra KOSGEB tarafından Girişimciye geri ödenecektir.

-Girişimci’ nin SGK ve Vergi Dairesi borcu olmamalıdır veya yapılandırılmış olmalıdır.

-öncelikli olarak BUSMEK mezunu ve kursiyerleri başvuru yapabilecektir.

-Nitelikli katılım sağlanmadığı takdirde dışarıdan yapılan başvurular için ayrıca duyuru yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvuru Formunun  doldurularak fotoğraflı olarak getirilmesi gerekmektedir.

Adayların başvuru formunu en geç 15.03.2013 tarihinde mesai bitimine kadar Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi F blok BUSMEK ARGE-Proje Bölümümüze teslim etmesi gerekmektedir.

Nisan ayı grubu için eğitim tarihleri:

01.04.2013 -25.04.2013 tarihleri arasında pazartesi, Salı, Çarşamba günler 09:30 ile 15:30 saatleri arasında.

Mayıs ayı grubu için eğitim tarihleri:

06.05.2013-29.05.2013 Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri 09:30 ile 15:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Yeni Girişimci Desteğinin Unsurları, Oranı, Süresi ve Üst Limiti

Yayın Tarihi: 8 Mart 2013 Saat: 4:35