BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > HANIMLAR LOKALİ KEMİK ÖLÇÜMÜ YAPTIRDI

HANIMLAR LOKALİ KEMİK ÖLÇÜMÜ YAPTIRDI

Hanımlar Lokali Bursalı bayanlar için her hafta bir etkinlik düzenliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalı hanımların hizmetine sunduğu Lokalde bu hafta kemik ölçümü yapıldı. Hanımlar Lokaline müracaat eden bayanlar, Doruk Fizik ve Tedavi Merkezi’ne götürülerek ücretsiz kemik ölçümü yapıldı. Kemik ölçümü yaptırmak isteyenler sıraya konularak otuzar kişilik gruplar halinde Tedavi Merkezine götürüldü.

Doruk Fizik ve Tedavi Merkezine gelenlere taramaya girmeden önce kemik erimesi hakkında bilgi verildi.  Kemik analizi görevlisi, kemik erimesinin kötü bir hastalık olmadığını tedavi edilebileceğini söyledi. Kemik erimesini önlemek için bolca balık, süt ürünleri, salata tüketmek gerektiğini belirtirken güneş ışınlarının da kemik erimesini önlediğini vurgulandı. Ayrıca ilaç kullananlarda kemik erimesi oranının yüksek olduğu bilgisi de verildi.

Yapılan taramadan sonra teker teker çıkan sonuçlar değerlendirildi. Değerleri düşük çıkan hanımlara nasıl bir yol izleyecekleri ile ilgili tavsiyeler verildi.

Yıldırımda konumlandırılan Hanımlar Lokalinde tüm Bursalı bayanlar ücretsiz sağlık taramalarına ve faydalı seminerlere katılabilirler.

Yayın Tarihi: 23 Ocak 2013 Saat: 9:56