BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > HANIMLAR LOKALİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ

HANIMLAR LOKALİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi  Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), kurs merkezlerinden biri olan Hanımlar Lokalinde “Ağız Ve Diş Sağlığı” konulu bir seminer verildi.

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görev yapan diş hekimi Seher Özgür, bayanlara diş ve diş eti hastalıkları, ağız sağlığı ve bakımı hakkında bilgi verdi.

Diş fırçalamanın öneminden söz eden Özgür, diş fırçalamayı uygulamalı olarak anlattı. Hanımları diş fırçası reklamlarına kanmamaları konusunda uyaran diş hekimi, “Diş fırçanızın kılları düz olmalı çapraz değil. Ayrıca sapı da düz olmalı, herhangi bir eğim olması gereksizdir.” dedi.

Özgür diş fırçalama hakkında şu bilgileri verdi “ Dişlerimizi fırçalarken fırçayı kesinlikle ıslatmıyoruz. Çünkü ıslattığımızda macun köpürür ve iyi nüfuz etmez,  fırçalama etkisi yüzde 70 azalır. Ağızımızda zaten tükürük var. Macun fırçanın ortasına nohut tanesi kadar konulmalı. Fırçalamaya azı dişlerinden başlanmalı. Fırça her dişe en az 8 kez değmeli. Ön dişler fırçalanırken ağız sıkmadan hafif açık olmalı. Fırça dairesel olarak hareket ettirilmeli. Dişlerin arkasını fırçalama atlanmamalı. Sert şekilde fırçalamak diş minesini zedeler.”

Dil temizliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Seher Özgür, “Diş fırçaladıktan sonra ağız defalarca çalkalanmamalı 1- 2 kez gargara yapmak yeterli. Mümkünse dişleri fırçaladıktan sonra su bile içilmemeli. Çünkü macundaki florür dişleri temizlemeye devam eder. Macun, ağızdan iyice arıtılmamalı.” diye konuştu.

Seminer sonunda dinleyicilere diş fırçası ve macunu hediye edildi.

Yayın Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat: 4:33