BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > HANIMLAR LOKALİNDE “AİLE VE ÇOCUK İLİŞKİSİ” ANLATILDI

Büyük Şehir Belediyesi tarafından Yıldırım’a kazandırılan Hanımlar Lokali’nde, Hayat Hastanesi işbirliği ile düzenlenen eğitim seminerlerine yeni dönemde start verildi… Psikolog Dilek Kaymak “Evlilik ve Çocuk İlişkisi” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bursalı hanımların buluşma noktası olan Hanımlar Lokali, her hafta farklı etkinliklere imza atıyor. Lokalin bu haftaki konuğu Hayat Hastanesi’nde görev alan Psikolog Dilek Kaymak oldu. Evlilik ve çocuk ilişkisini ele alan Kaymak, evliliklerde birçok sorunun eşlerin yada anne-baba-çocukların birbirleriyle iletişim kuramamasından ortaya çıktığının altını çizerek, etkili iletişimi kuran aile bireylerinin konuşabilmeyi ve iletişim kurabilmeyi başardıktan sonra olayların çözüme kavuşacağını belirtti.

“İlişkilerinizi boş bir sevgi deposuyla yürütmek, arabanızı benzinsiz yürütmeye çalışmaktan daha fazlasına mal olabilir.”

Psk. Dilek Kaymak, iletişimde doğru dilin kullanılmasının önemini vurgulayarak, “Eşinize duyduğunuz sevgiyi onun anlamadığı bir dilde ifade ederseniz eşinizin sevgi gösterdiğinizi anlaması pek kolay olmayacaktır. Çünkü sorun iki ayrı dilde konuşmanızdan kaynaklanır. Bu yüzden önce sevgi depomuzu dolduralım” dedi.

Aile içinde yaşanan tartışmaların probleme çözüm getirmek için yapıldığının unutulmaması ve tartışmanın güç savaşına dönüştürülmemesi gerektiğini belirten Kaymak, ”Tartışmaların anne babalık görevlerinizi engellemesine izin vermeyin. Çocuklara tartışmaların annelik ve babalıkla bir ilgisi olmadığını eşler arasında yaşanan bir durum olduğunu ve bu duruma müdahale etmelerini istemediğinizi belirtin. Çocukların duygusal olarak çok fazla etkilendiği durumlarda bir uzmana başvurun” önerisinde bulundu.

Yayın Tarihi: 19 Kasım 2013 Saat: 2:51