ANASAYFA > Haberler > HARMANCIK’TA BİR DOKUMA ATÖLYEMİZİ DAHA HİZMETE AÇTIK

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin , Bursa ipeğinin yeniden canlandırılması amacıyla hayata geçirdiği “Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak” projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa ve dağ ilçelerinde açılan ipek halı dokuma ve ipek kumaş dokuma atölyelerine, Harmancık Gülözü Mahallesi’nde kurulan atölye ile bir yenisi daha eklenmiş oldu. Böylece Harmancık, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ilçe ve mahallelerinde toplamda 12 kurs merkezine ve 182 kursiyere ulaşılmış oldu.

İlçe merkezlerinin yanı sıra köylerdeki yaşam kalitesini de yükseltmek için çalışmaları hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Harmancık’ın göç vermeyen mahallelerinden olan Gülözü mahallesine BUSMEK kurs merkezini törenle hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birçok ilçe merkezinde bile bulunmayan tesislerin artık köylere bile ulaştırıldığını belirterek, istikrar ve güven ortamıyla birlikte kırsal kalkınmanın sağlanacağını ve kısa sürede tersine göçün gerçekleşebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar’ın da katıldığı törene köy halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Yayın Tarihi: 10 Nisan 2017 Saat: 5:14