ANASAYFA > Haberler > HUZUREVİ KAFETERYASI ‘RÖLYEF SERGİSİYLE’ AÇILIŞ YAPTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaplıkaya Huzurevi bahçesinde projelendirilen 300 kişilik sosyal tesis, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı. Ayrıca BUSMEK tarafından verilen ‘rölyef’ kurslarına katılan huzurevi sakinlerinin yaptıkları eserler de ayrı bir bölümde sergilendi.

DSC_0123

Kaplıkaya’daki huzurevinde kalan yaşlıların gelen misafirlerini ağırlamaları ve kafeterya imkanlarından yararlanmaları için yapılan tesisin açılışına huzurevi sakinleri de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi karşılarında gören yaşlıların anı ve düşüncelerini, övgülerini dile getirmesi, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Buluşmada ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından umre ziyaretine gönderilecek 5 bayan, teşekkürlerini bizzat Başkan Altepe’ye iletti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, huzurevinde kalan ve yaşça büyük olan kişilerin vakitlerini en güzel şekilde geçirmeleri ve mutlu olmaları için faaliyet gösterdiklerini kaydederek, açılışı yapılan tesisin hayırlı olması dileğinde bulundu. Kaplıkaya Huzurevi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu, burada kaliteyi yakalamak için gerekli her türlü yatırımı yaptıklarını belirten Başkan Altepe, “Gününüzün güzel geçmesi için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz faaliyet gösteriyoruz. Rahatsız olanları tedavi edip, sağlıklı olanların güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Hedefimiz birçok dalda olduğu gibi sosyal işlerde de kaliteyi yakalayarak Bursa’yı öne çıkarmak. Yapılan tesis de hedeflerimize ayrı bir güzellik kattı. Ben inanıyorum ki bu tesis, sizlerin günlük hayatına da renk katacak. Burada etkinlikler, hoş buluşmalar olacak. Biz gücümüzün yettiği ölçüde eksikliklerinizi tamamlayacağız. Kafeteryamız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe, huzurevinde tedavi edilen yaşlıları da ziyaret ederek, 2016 yılının hayırlı uğurlu geçmesi dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kaplıkaya Huzurevi Kafeteryası, aynı anda 300 kişinin faydalanabileceği şekilde 200 metrekarelik alana inşa edildi. Bina ortamının dışında bahçe içerisinde kapalı mekan olarak planlanan kafeteryada, huzurevi ziyaretçileri de ağırlanabilecek.

BUSMEK kursları huzurevinde devam ediyor…

Huzurevi sakinlerinin sosyalleşmeleri, isteklerine ve yeteneklerine uygun çalışmalar yaparak el becerilerini değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen ‘hobi atölyesi’ çalışmaları keyifli anlara imzasını atıyor. BUSMEK tarafından verilen deri işleme, ahşap, kuaförlük ve rölyef (3 boyutlu şekillendirme) kurslarına yoğun ilgi gösteren huzurevi sakinleri zaman zaman sergiler açarak eserlerini görücüye çıkarıyor. Rölyef kursuna katılan kursiyerlerin yaptıkları birbirinden güzel çalışmalar kafeteryanın açılışında sergilendi.

DSC_0126 DSC_0141 DSC_0143 DSC_0144 DSC_0149 DSC_0153 DSC_0165 DSC_0173

Yayın Tarihi: 4 Ocak 2016 Saat: 2:24