ANASAYFA > Haberler > HUZUREVİ SAKİNLERİNDEN EL SANATLARI SERGİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin ürettiği eserlerinden oluşan el sanatları sergisi, huzurevi etkinlik salonunda izlenime sunuldu. Huzurevi sakinlerinin, ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle hazırladıkları eserler, 24 Mart Perşembe gününe kadar görülebilir.

DSCF6311

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürlüğü tarafından, 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle hazırlanan ‘El Sanatları’ sergisi, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse’nin katılımıyla izlenime açıldı. Kaplıkaya’daki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi etkinlik salonunda izlenime sunulan sergide, huzurevinde gerçekleştirilen BUSMEK kurslarına katılan yaşlıların eserleri sergileniyor.

Huzurevi sakinlerinin yoğun el emeği ve göz nurunu ortaya koyan eserler arasında dikiş, deri, ahşap ve rölyef atölyelerinde yapılan özel ürünler yer alıyor. 24 Mart Perşembe gününe kadar görülebilecek olan sergideki ürünler satışa da sunuluyor. Sergiyi ilgiyle gezen ve eserlerin sahiplerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, tüm büyüklerin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutladı. Köse, büyüklere saygının önemine değinerek, “Huzurevinde yaşayan büyüklerimizin ürünlerinden oluşan sergiyi gezdik. Çok özel ve değerli çalışmalar yer alıyor. Yaşlılarımızın zamanlarını değerlendirirken BUSMEK eğitmenleri eşliğinde muhteşem el ürünleri yapmaları da çok önemli. Bugün teknolojinin dahi zor üretebileceği eserlerin yaşlılarımız tarafından üretildiğini gördük. Güzel el sanatlarının yer aldığı sergiyi çok beğendim”  dedi. Huzurevi sakinleri de eserlerinin üretim sürecinin çok keyifli geçtiğini söyledi.

DSCF6340 DSCF6330 DSCF6326

DSCF6343 DSCF6317 DSCF6360 DSCF6374 DSCF6390