ANASAYFA > Haberler > HUZUREVİ SAKİNLERİNDEN EL SANATLARI SERGİSİ

18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri tarafından BUSMEK eğitimleriyle üretilen eserlerden oluşan el sanatları sergisi, Huzur Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılışını, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, Sosyal Hizmetler  Daire Başkanı Numan Şeker ve Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak’ın yaptığı sergiye, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, Engelliler Şube Müdürü Pelin Feymi, BUSMEK yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Kaplıkaya’daki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi etkinlik salonundaki sergide, huzurevinde gerçekleştirilen BUSMEK kurslarına katılan kursiyerlerin eserleri sergileniyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık konuşmasında öncelikle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı nedeniyle başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle andığını ifade etti. “ Allah, buradaki tüm büyüklerimizin huzurla sağlıkla hayırlı ömürler yaşamasını nasip etsin. Ne kadar güzel kendilerini yenileyip BUSMEK kurslarıyla birçok branşta yeni şeyler öğrenip çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. Bunlar hepimize örnek olmalı. Büyüklerimizin ellerinden tek tek öpüyorum.” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından kursiyerlere başarılarından dolayı sertifikaları verildi. Daha sonra Huzurevi Sakinler Korosu’nun Türk Sanat Müziği mini konseri gerçekleştirildi. Konserde hem koro hem de solo olarak seslendirilen şarkılar dinleyenlerden tam not aldı.

Huzurevi sakinlerinin el emeği ve göz nurunu ortaya koyan eserler arasında dikiş, deri işleme, ahşap ve rölyef atölyelerinde yapılan özel ürünler 24 Mart Pazar  gününe kadar görülebilecek ve isteyenler satın alabilecek.

Yayın Tarihi: 19 Mart 2019 Saat: 3:44