BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > İKİ AYLIK KURSİYERLER ESERLERİYLE GÖZ DOLDURDU

İKİ AYLIK KURSİYERLER ESERLERİYLE GÖZ DOLDURDU

Hobi ve meslek kurslarıyla dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin ürettikleri eserlerle de ilgiyi üzerine topluyor. BUSMEK’te eğitim alan resim kursiyerleri 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir sergi düzenlediler.  Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergide, kursiyerlerin iki aylık performansları göz doldurdu.

1 Ekim’de eğitimlerine başlayan resim kursiyerlerinin yaptığı çalışmalar, Bursa Carrefour alış veriş merkezinde sergileniyor.  Resim branşına gelen yirmi öğrencinin yaptığı çalışmalar, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Sergiyi gezenler, ortaya konan resimlerin iki ayda yapıldığını duyunca hayretler içinde kaldılar.

Resim sergisinde eserleri bulunan kursiyerlerden Ayşegül Özekmekçi, kursta birçok teknik öğrendiğini ve bunları tuvale aktardığını söyledi. Kısa zamanda bu kadar ilerleme beklemediğini ifade eden Özekmekçi; “Kursa gelmeden önce resme ilgim vardı ama hiçbir bilgim yoktu. Bu kadar kısa süre içinde sergideki resimleri yapabilmek, yetenekle açıklanamaz.” diye konuştu.

Resim kursiyerlerinden 55 yaşındaki Seyhan Gören ise; “Hayatım boyunca ilk kez kendime zaman ayırdım. Resim yaparken kendimi çok mutlu hissediyorum. İyi ki kursa gelmişim.” dedi.

BUSMEK eğitmeni Yasemin Süzer, sergide soft pastel çalışmalar olan 39 eser bulunduğunu belirtti. Sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisi 27 Kasım’a kadar açık kalacak.

Yayın Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat: 5:14