ANASAYFA > Haberler > İNCİRLİ’DE ‘DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR’ SÖYLEŞİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi ‘Kültür Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Televizyoncu ve Gazeteci Yazar Turgay Güler oldu.

3

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi Kültür Söyleşileri kapsamında Turgay Güler’i Bursalılarla buluşturdu.   “Dünya Yeniden Şekilleniyor” konulu söyleşiyle takipçileriyle buluşan Güler, yeni yüzyılda ayakta kalmaya çalışan devletlerin yaşadığı sıkıntılardan ve Türkiye’nin değişiminden bahsetti.

Dışardan ve içerden ülkemize yapılan oyunlara direnen bir Türkiye’nin varlığından bahseden Güler, “Dünya’yı koca bir şirket olarak düşünün. Dünyayı yöneten küresel güçler, kendilerine hizmet etmeyenleri sevmezler. Onlar açısından en büyük tehdit, bizim uyanışımızdır” dedi.

Yeni Dünya’nın yeni savaş yönteminin ‘algı operasyonu’ olduğunu söyleyen Güler, “Dünya son 25 yıldır büsbütün değişti.  Küresel sahne giderek kalabalıklaşıyor. Yükselen yeni güçler ortaya son derece çarpıcı bir tablo koyuyor. 200 yüzyıldan beri ekonomik ve siyasi alanlarda Batı’nın sahip olduğu bazı tekeller elinden kayıp gidiyor. Batı’nın elinde halen çok fazla tekel varlık var. Yeni oyuncular, iddia ettiklerinden daha az “birlik” halindeler, siyasi ve ekonomik birçok büyük sorunla başa çıkmak zorundalar. Biz bu yeniden şekillenen dünyada söz sahibi olmaya başladık. Dünyaya duyurmuş olduğumuz bu bağımsızlığı 8 yıl içerisinde ya kabul ettireceğiz ya da bir 100 yıl daha geri gideceğiz. Biz düşersek dünyada medeniyet adına hiçbir söz kalmayacaktır ” şeklinde sözlerini noktaladı.

Programın sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ve B.B.B. Başkan Vekili Muhsin Özlükurt katılımlarından dolayı Turgay Güler’e teşekkür ederek, BUSMEK kursiyerleri tarafından el işçiliğiyle üretilen ‘Yeşil Türbe’ çinisini hediye etti.

547

Yayın Tarihi: 22 Şubat 2016 Saat: 10:58