BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > İPEKÇİLİK KÜLTÜRÜ GENÇ NESİLLERE AKTARILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ipeğin kentteki gelişimine öncülüğe devam ediyor. 15 asırdır Bursa’da var olan kozacılık ve ipekçilik kültürü, ‘İpeğimi Tanıyorum’ projesiyle okullarda öğrencilere tanıtılıyor.

DSC_0055

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tekstil Sanayi Müzesi, BUSMEK ve Bursa İpekçiliğini Koruma Derneği tarafından yapılan çalışma, tarihi kültürel mirası yaşatma ve korumayı hedefliyor. Proje kapsamında unutulmaya yüz tutan kozacılık ve ipekçilik kültürü, gençlere uygulamalı olarak tanıtılıyor.
Muradiye’deki eski ipek fabrikasının sahibi, Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği (BİGDER) Başkanı Mehmet Ünal, ipekböcekçiliğinin gelişmesi için ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimler verdiklerini söyledi. Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin destekleriyle ipeği tekrar eski günlerine döndürmek için bir dizi çalışma başlatıldığını vurgulayarak, “Haziran ayına kadar devam edilecek olan çalışmada her ay 10 okul gezilerek Bursa’nın ipeğini öğrencilere uygulamalı olarak tanıtıyoruz. İlk ve ortaöğretim kurumlarında ipeğin tarihçesi ve üretim aşamaları kültürel yönden anlatılırken, teknik liselerde ise öğrencilere uygulamalı eğitim olarak veriliyor” dedi.
Öğrencilerin ipeğin üretim aşamalarını görerek bilgilenmelerini sağladıklarını söyleyen Ünal, çalışmaların gençlerin de dikkatini çektiğini belirtti.

DSC_0072

DSC_0011