BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL RESİM SERGİSİ

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL RESİM SERGİSİ

Bursa Anatolium alışveriş merkezinde; kadın ruhunun güzellikleri resimlerde hayat buldu… Mudanya Kurs Merkezi BUSMEK öğrencilerinin hazırladığı sergi 15 Marta kadar ziyaret edilebilecek.

Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir sergi ile ziyaretçilerinin karşısına çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu (BUSMEK) öğrencileri, ”Kadın Bir Çiçektir” temasıyla yola çıktı. 8 Mart’ta yapılan açılış kurdelesini, Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, BUSMEK Koordinatörü Eyüp Arda, Mudanya Kurs İdarecisi Münire Eryıldız Turan, Resim Eğitmeni Burcu Günel Yalman ve BUSMEK Yönetim Merkezi çalışanları birlikte kestiler.

Açılış kokteylinde konuşma yapan Şahin Arat, toplumda kadının eğitimli olması gerektiğini vurgulayarak, “Bayanlara yönelik olumsuzlukları, yanlışlıkları duyuyoruz. Bunları gidermek için eğitim şart. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, BUSMEK’te 77 branşla eğitimlerimize devam ediyoruz. Kursiyerlerin yüzde 80’i belki daha fazlası kadın…  BUSMEK’te çalışan herkes fedakârlık yaparak hizmet için ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca Belediyemizin kadınların eğitimi için önem verdiği bir diğer proje de BUMEP… Özel otobüsler içerisinde mahallelere giderek eğitim verilen bu projede kursiyerler de öğretmenler de bayanlardan oluşuyor. BUSMEK ve BUMEP projelerimizle, var gücümüzle kadınların eğitimi için çalışıyoruz.” dedi.

Açılış sonrası, Resim Eğitmeni Burcu Günel Yalman sergi hakkında bilgi verdi. 81 tablo ile sanatseverlerin karşısına geçtiklerini söyleyen Yalman,  eserlerin bir kısmının yağlı boya, bir kısmının toz pastel ve sulu boya çalışmalar olduğunu söyledi. Kursiyerlerinin ağırlıklı olarak kadın olduğunu belirten Yalman, “ Sergi için öğrencilerimle birlikte “Kadın Bir Çiçektir” temasını belirlerdik. Kadınların gözüyle kadın ruhuna dikkat çekmeyi amaçladık. Eserlerimizde özgün fotoğraflar tuvale yansıdı. Herkes kendine ait bir fotoğrafı getirdi ve çeşitli tekniklerle boyadı”  diyerek sergi hakkında bilgi iverdi.

Yayın Tarihi: 11 Mart 2013 Saat: 10:46